Όλοι αθώοι η πρόταση του εισαγγελέα για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας στην Ηλιούπολη

Κανένα σχόλιο

Σοκάρει η πρόταση του Εισαγγελέα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της Ηλιούπολης, καθώς ήταν απαλλακτική τόσο για τον αστυνομικό που φέρεται να εξέδιδε το 19χρονο θύμα όσο για τον πατέρα του κοριτσιού που είχε καταγγείλει την βίαζε από παιδί.

Ο εισαγγελικός λειτουργός επικαλέστηκε «έλλειψη αντικειμενικών στοιχείων ή επαρκών ενδείξεων», ενώ για τις κύριες κατηγορίες η πρόταση του εισαγγελέα ήταν απαλλακτική για αμφότερους τους κατηγορούμενους.

Πιο αναλυτικά, αναφορικά με τον πρώτο κατηγορούμενο πρώην αστυνομικό Δημήτρη Μπουγιούκο που κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε τη 19χρονη που είχε φυλακισμένη στο σπίτι του στην Ηλιούπολη ο εισαγγελέας ζήτησε να κριθεί ένοχος μόνο για ενδοοικογενειακή βία.

"Sponsored links"

Σχετικά με τη σχέση της 19χρονης με τον 40χρονο επίορκο αστυνομικό, ο εισαγγελέας τόνισε ότι από τα video της κοινής του συνύπαρξης προκύπτει «μία σχέση που την απολάμβαναν μαζί».

«Πράγματι ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε ότι χτύπησε την καταγγέλλουσα. Δεν αποδείχθηκε όμως ο βιασμός της, όπως βεβαίωσαν οι ιατροδικαστικές εκθέσεις, ούτε προηγούμενη βία».

«Η έννοια που μάς απασχολεί εδώ», κατέληξε ο εισαγγελέας, «είναι η έννοια του ευάλωτου. Τίθεται, λοιπόν, το ερώτημα: Μπορούσε η καταγγέλλουσα να πράξει διαφορετικά και να πάρει άλλο δρόμο στη ζωή της; Εγώ απαντώ ότι ναι, μπορούσε».

Για τον πατέρα της 19χρονης που κατηγορείται ότι τη βίαζε όσο ήταν ανήλικη ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του μόνο για κατοχή μεταλλικής ράβδου.

Ο εισαγγελέας τόνισε ότι παρά τα όσα περιέγραψαν ενώπιον του δικαστηρίου η 19χρονη, η μητέρα της και ο αδελφός της, ότι δηλαδή ο πατέρας έπινε και ήταν οξύθυμος αποδείχθηκε ότι εκείνος τους παρείχε τα πάντα σε ό,τι αφορά τα υλικά αγαθά. αλλά «θα μπορούσε να έχει καλύτερη εποπτεία της οικογένειάς του».

Απαλλακτική ήταν όμως και πρόταση για τον πρώην σύντροφο της 19χρονης Ντ., που κατηγορείται ότι επίσης την εξέδιδε όσο ήταν ανήλικη, καθώς και για τους φίλους του αστυνομικού – κατηγορούμενους για άμεση συνδρομή σε εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα αναφορικά με τον Ντ. οι φωτογραφίες της 19χρονης μαζί του δειχνουν δύο ανθρώπους «που μοιράζονται κοινές επιδιώξεις κάτι που προκύπτει και από τη μεταξύ τους επικοινωνία. Άρα δεν ζορίστηκε κανείς».

Κατά τον εισαγγελέα η 19χρονη, «δεν παραπλανήθηκε, αλλά ότι επέλεξε τη συγκεκριμένη ζωή» και «είχε τον απόλυτο έλεγχο των επιλογών της σε μια προσπάθεια να πετύχει την οικονομική της χειραφέτηση. Το απώτερο κίνητρο, για ποιό λόγο έκανε τις κατηγορίες, θεωρώ ότι είναι κοινωνικά ενδιαφέρον, αλλά για την σημερινή δίκη είναι παγερά αδιάφορο».

Όσον αφορά την 25χρονη δεύτερη καταγγέλλουσα, ο εισαγγελέας είπε κατά την πρότασή του ότι τα όσα κατήγγειλε για την ομηρία της και την εκπόρενυσή της από τον κατηγορούμενο αστυνομικό «διαψεύστηκαν λέξη προς λέξη» από τις μαρτυρικές καταθέσεις που ακούστηκαν εντός της αίθουσας.

"Sponsored links"

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live