14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

«Όσοι έκαναν αναμνηστική δόση με το εμβόλιο Sputnik εμφανίζουν αντισώματα στην μετάλλαξη Όμικρον»

Ημερομηνία:

Εμπειρογνώμονες του ρωσικού ερευνητικού κέντρου Γκαμαλέι διαπίστωσαν ότι όλα τα δείγματα εξετάσεων που έγιναν σε επανεμβολιασθέντες με το εμβόλιο Sputnik διαθέτουν εξουδετερωτικά αντισώματα έναντι της μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού.

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον λογαριασμό που διαθέτει στο Twitter το ρωσικό εμβόλιο, η οποία επικαλείται σχετική έρευνα του ινστιτούτου Γκαμαλέι που ως γνωστόν ανέπτυξε το ρωσικό εμβόλιο.

«Διαπιστώσαμε ότι όλοι οι επανεμβολιασθέντες είχαν εξουδετερωτικά αντισώματα έναντι του στελέχους Όμικρον του κορωνοϊού. Επιπλέον, το επίπεδο των εξουδετερωτικών αντισωμάτων έναντι της Όμικρον στους ορούς των επανεμβολιασθέντων ήταν ελαφρώς υψηλότερο από το επίπεδο των αντισωμάτων έναντι του αρχικού στελέχους του κορονοϊού (B.1.1.1.) στους ορούς των εμβολιασθέντων», αναφέρει η έρευνα.

Το κέντρο Γκαμαλέι έχει ήδη ανακοινώσει ότι το εμβόλιο Sputnik V προκαλεί μια διαρκή εξουδετερωτική απόκριση αντισωμάτων έναντι του στελέχους Όμικρον και προστατεύει από τις σοβαρές επιπτώσεις της νόσου και τη νοσηλεία. Η αναμενόμενη αποτελεσματικότητα του εμβολίου Sputnik V, με την αναμνηστική δόση Sputnik Light κατά του νέου στελέχους θα μπορούσε να ξεπεράσει το 80%.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ