21.8 C
Chania
Wednesday, November 29, 2023

Όταν αυτοί που φέρονταν σα τους ναζί ήθελαν να φορούν και το κίτρινο αστέρι

Ημερομηνία:

Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη, Γκιλάντ Ερντάν, προχώρησε σε μία ενέργεια που προκάλεσε αντιδράσεις. Φόρεσε ένα κίτρινο αστέρι και υποσχέθηκε ότι θα το φοράει μέχρι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να καταδικάσει «τις φρικαλεότητες της Χαμάς» και να απαιτήσει την «άμεση απελευθέρωση» των ομήρων.

Οι Ναζί ανάγκασαν τους Εβραίους στη Γερμανία και σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες που κατείχαν κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου να φορούν κίτρινα αστέρια στα ρούχα τους ως μέρος ενός προγράμματος δίωξης που κορυφώθηκε με το Ολοκαύτωμα, στο οποίο δολοφονήθηκαν έξι εκατομμύρια Εβραίοι.

Το κράτος του Ισραήλ εργαλοποιεί για ακόμη μία φορά τη Φρίκη του Ολοκαυτώματος για να προχωρήσει σε πράξεις φρικαλέες. Στον βομβαρδισμό αμάχων, στην καταστροφή υποδομών, στη συλλογική τιμωρία ενός ολόκληρου λαού που ήδη βρίσκεται υπό Κατοχή από το Ισραήλ.

Στην πραγματικότητα αυτό που συμβαίνει με το σύγχρονο Ισραήλ είναι ότι επιθυμεί και να διαπράττει τα εγκλήματα και να αντιμετωπίζεται ως το θύμα τους.

Στη Γάζα φέρεται σα τους ναζί. Ο Ισραηλινός στρατός σκοτώνει αδιακρίτως Παλαιστίνιους, τους αντιμετωπίζει ως κάτι λιγότερο από ανθρώπους, βομβαρδίζει νοσοκομεία ακόμη και προσφυγικούς καταυλισμούς και μετά ο πρέσβης του Ισραήλ φορά το “κίτρινο αστέρι” των διωκόμενων Εβραίων.

Ο Ερντάν είπε ότι τα αστέρια ήταν «σύμβολο υπερηφάνειας, μια υπενθύμιση ότι ορκιστήκαμε να αντεπιτεθούμε για να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας», προσθέτοντας ότι οι αντισημίτες έχουν ενδυναμωθεί και το μίσος για τους Εβραίους αυξάνεται σε πολλές χώρες.

Το κράτος του Ισραήλ εργαλειοποιώντας με τέτοιο αισχρό τρόπο την ίδια τη μαρτυρική ιστορία του Εβραϊκού λαού και χρησιμοποιώντας αυτή ως δικαιολογία για να διαπράττει φρικαλεότητας υποσκάπτει τα ίδια τα θεμέλια της ύπαρξής του. Και είναι οδυνηρό να βλέπεις την ηθική κατάπτωση μίας χώρας που θα έπρεπε να είναι ο φάρος της ανθρωπιάς που θα έπρεπε να φωτίζει όλο τον κόσμο.

Το κίτρινο αστέρι δε μπορούν να το φορούν όσοι φέρονται όπως οι ναζί. Ακόμη και αν είναι Εβραίοι.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κατάληψη στο Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου

Υπό κατάληψη τελεί, από νωρίς το πρωί, το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου, συμμετέχοντας στις...

Την Πέμπτη η δίκη για τον ξυλοδαρμό και την απόπειρα βιασμού της 50χρονης αγρότισσας

Η υπόθεση της απόπειρας βιασμού και του βάναυσου ξυλοδαρμού...

Χανιά: Καλούν τους φορείς σε σύσκεψη για το ΚΕΘΕΑ Αριάδνη

Το ΚΕΘΕΑ Αριάδνη με ανακοίνωσή του καλεί τους φορείς...