16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Όταν η πληροφορία δε διακινείται από τα επίσημα χείλη, αλλά από τους αντιεμβολιαστές

Ημερομηνία:

Είναι το μεγάλο λάθος της κυβέρνησης. Υπό το φόβο των αντιδράσεων που μπορούν να προκληθούν, αντί να διακινούν οι αρχές τις πληροφορίες σχετικά με παρενέργειες εμβολίων, επιλέγει το σκοτάδι. Όμως με αυτό τον τρόπο όσοι τάσσονται ενάντια στα εμβόλια παρουσιάζονται ως αυτοί που φέρνουν στο φως της δημοσιότητας όσα σκοπίμως αποκρύπτουν οι αρχές.

Κι έτσι συνέβη και με το περιστατικό με την 18χρονη που αποδείχθηκε 20χρονη. Η αργοπορία των επίσημων αρχών να δώσουν στη δημοσιότητα ως όφειλαν τα δεδομένα του τι συνέβη άφησε πολύ χρόνο για να διακινηθεί μία είδηση που ήταν ψευδής και παραπλανητική, δίχως να μπορει να δοθεί απάντηση. Όταν εν τέλει δόθηκαν απαντήσεις το ψέμμα ήδη είχε φουντώσει, είχε διαδοθεί παντού μέσω της δύναμης των social media με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός και ακόμα και άνθρωποι που έχουν κάνει το εμβόλιο να εκφράζουν τον φόβο τους για πιθανές παρενέργειες καθώς και την οργή τους για τη στάση του ξενοδόχου.

Όλα αυτά θα μπορούσαν να μην είχαν συμβεί αν κι εφόσον αντί της σιωπής, όλες οι πληροφορίες είχαν δοθεί στο φως. Όχι να δοθούν “αποκλειστικά” σε κάποια μέσα ενημέρωσης υπό τη μορφή ανταλλαγμάτων αλλά ισομερώς και με απόλυτη διαφάνεια σε ολα τα μέσα ενημέρωσης, δίχως εξαιρέσεις και παιχνίδια.

Όταν οι αρχές δε φοβούνται να δώσουν στο φως τα γεγονότα, όταν η διάδοση των γεγονότων γίνεται με διαφάνεια και δίχως σκοπιμότητες, τότε και οι πολίτες εμπιστεύονται τις αρχές. Τώρα, στη συγκυρία που βρισκόμαστε, αυτό είναι πιο κρίσιμο παρά ποτέ.

Δυστυχώς όμως, έχουμε την υποψία ότι η κυβέρνηση και η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας έχει επιλέξει να ακολουθεί μία διαφορετική στάση που κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση συντελώντας με αυτό τον τρόπο καίρια στο να φουντωνουν σενάρια, να διαδίδονται σα φωτιά σε ξερά χόρτα οι ψεύτικες ειδήσεις και να διασπείρεται η καχυποψία προς τις αρχές “που κρύβουν τα πραγματικά γεγονότα”…

Θα έπρεπε όλα αυτά να είναι αυτονόητα αφού αποτελούν την αλφαβητο της διαχείρισης κρίσεων.

Ακόμα και αν τα γεγονότα είναι αρνητικά, είναι σημαντικό η πληροφόρηση να γίνεται υπεύθυνα ώστε να διατηρείται ανέπαφη η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και αρχών.

Το πλήγμα αυτής της σχέσης εμπιστοσύνης έχει σήμερα τεράστιες επιπτώσεις αφού είναι ένας από τους κύριους (αν και όχι μοναδικός) παράγοντες που έχει φουντώσει τον φόβο για το εμβόλιο.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ