15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Όταν οι νεοναζί της Ουκρανίας σφίγγουν τα χέρια με τους ηγέτες των ΗΠΑ | Φωτός

Ημερομηνία:

Στα πλαίσια του πολέμου και της ενημέρωσης για τον πόλεμο στην Ουκρανία τις τελευταίες ημέρες κυκλορορούν και φωτογραφίες τόσο του σημερινού προέδρου των ΗΠΑ Τζον Μπάιντεν όσο και άλλων κορυφαίων πολιτικων προσωπικοτήτων των ΗΠΑ με ηγέτες νεοναζιστικών εγκληματικών οργανώσεων της Ουκρανίας.

Χαρακτηριστική είναι και η φωτογραφία με θερμή χειραψία του νυν προέδρου των ΗΠΑ Τζον Μπάιντεν με τον νεοναζιστή ηγέτη Όλεχ Τιαχνιμποκ στο Κιέβο, στις 22 Απριλίου του 2014. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει χρηματοδοτήσει με τεράστια ποσά τη νεοναζιστική ομάδα Αζόφ που συμμετείχε στην εθνοκάθαρση σε ρωσόφωνες περιοχές και πλέον αποτελεί τμήμα της εθνοφρουράς του στρατού της Ουκρανίας.

Οι φωτογραφίες σίγουρα προκαλούν μεγάλη εντύπωση αφού πρόκειται για προσωπικότητες ακραίες που κάνουν τους ηγέτες της Χρυσής Αυγής να μοιάζουν με παιδιά νηπιαγωγείου…

Ηγέτης του φασιστικού Svoboda είναι ο Ολεχ Τιαχνίμποκ, ο χειρούργος από την πόλη Lviv που εκλέχθηκε πρώτη φορά βουλευτής το 1998 και επανεξελέγη με το κόμμα του φιλοδυτικού Βίκτορ Γιούσενκο. Το 2004, ωστόσο, αποβλήθηκε από τη Βουλή, μετά τους δημόσιους ισχυρισμούς του ότι την Ουκρανία κυβερνά η «μοσχοβίτικη-εβραϊκή μαφία».

Σήμερα, το Svoboda είναι τέταρτη κοινοβουλευτική δύναμη. Και ο ίδιος διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ότι το κόμμα του -παρά την άκρως εθνικιστική «ατζέντα» του- ανήκει στο δημοκρατικό χώρο. Μεταξύ των προτάσεών του ήταν να απαγορευτεί η χρήση της ρωσικής ως δεύτερης επίσημης γλώσσας στην Ουκρανία και να επιβληθεί καθεστώς βίζας με τη γειτονική Ρωσία. Μέχρι πρόσφατα το κόμμα είχε σήμα μια παραλλαγή της σβάστικας και οργανώνει λαμπαδηφορίες ναζιστικής έμπνευσης προς τιμήν του ηγέτη του Εξεγερμένου Ουκρανικού Στρατού Στέπαν Μπαντέρα, που κήρυξε την ανεξαρτησία της δυτικής Ουκρανίας το 1941, κατά την επέλαση των Ναζί εναντίον της Σοβιετικής Ενωσης.

Ο Μπαντέρα υπήρξε συνεργάτης των ναζί, δοσίλογος, μεγαλωμένος σε ένα ακραίο εθνικιστικό σπίτι που ανήκε στην ουνίτικη ουκρανική εκκλησία, ο Μπαντέρα είχε δηλώσει πως θα συνεργαστεί με τους ομοϊδεάτες του ναζί, αν επιτρέψουν την ανακήρυξη ουκρανικού κράτους, «αφαιρώντας» την Ουκρανία από την ΕΣΣΔ κατά την προέλαση των χιτλερικών δυνάμεων. «Τα έσπασε» μαζί τους λόγω του ακραίου ουκρανικού του εθνικισμού, όσο αυτοί ήταν ισχυροί, για να τα ξαναβρεί όταν τον χρειάστηκαν, αυτόν και τους οπαδούς του, ως εφεδρείες, με την υποχώρηση του ’44. Υπήρξε κυνηγός των Εβραίων και οι οπαδοί συμμετείχαν στην εξόντωσή τους, όπως και στην εξόντωση χιλιάδων Πολωνών – η διεθνής εβραϊκή κοινότητα μονίμως αντιδρά έντονα στη θέση εθνικού ήρωα που του έχει επιφυλάξει η σημερινή Ουκρανία.

Μέχρι πρόσφατα το κόμμα είχε σήμα μια παραλλαγή της σβάστικας.

Το διεθνές Κέντρο Βίζενταλ για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού κατέταξε το Svoboda στην πέμπτη θέση της μαύρης λίστας των αντισημιτικών μορφωμάτων.

Από ομιλία του ηγετικού στελέχους του Ρεπουμπλικάνικου κόμματος των ΗΠΑ Τζων ΜακΚαιην στην Ουκρανία στις 14 Δεκεμβρίου του 2013. Δίπλα του ο ηγέτης του νεοναζιστικού κόμματος Όλεχ Τιαχνιμποκ
Θερμή χειραψία του νυν προέδρου των ΗΠΑ Τζον Μπάιντεν με τον νεοναζιστή ηγέτη Όλεχ Τιαχνιμποκ στο Κιέβο, στις 22 Απριλίου του 2014. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει χρηματοδοτήσει με τεράστια ποσά τη νεοναζιστική ομάδα Αζόφ που συμμετείχε στην εθνοκάθαρση σε ρωσόφωνες περιοχές και πλέον αποτελεί τμήμα της εθνοφρουράς του στρατού της Ουκρανίας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...