Όταν ο Μητσοτάκης έλεγε από τη Χίο: “Δεν πρόκειται να γίνουν τα νησιά μόνιμο πάρκινγκ ψυχών”

Κανένα σχόλιο

Η αλήθεια σώζει, λένε όπως λένε και ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.

«Εμείς, δεν πρόκειται να ανεχθούμε τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου να γίνουν μόνιμο πάρκιγκ ψυχών, με μόνιμη παρουσία προσφύγων και μεταναστών πολύ μεγαλύτερη από τις αντοχές της τοπικής κοινωνίας και της τοπικής οικονομίας» δήλωνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Χίο, στις 16 Νοεμβρίου 2017.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

 Χαρακτηριστικό είναι ότι ακριβώς στις ίδιες δηλώσεις είχε προχωρήσει και ο τότε γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης όταν σε επίσκεψη κλιμακίου βουλευτών της ΝΔ στη Λέσβο στις 25 Απριλίου του 2018 δήλωνε με ακριβώς τα ίδια λόγια ότι:

«Εμείς ως ΝΔ δεν πρόκειται να ανεχθούμε τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου να γίνουν μόνιμο “πάρκινγκ” ψυχών, με μόνιμη παρουσία προσφύγων και μεταναστών πολύ μεγαλύτερη από τις αντοχές της τοπικής κοινωνίας και της τοπικής οικονομίας. Είναι αδιαπραγμάτευτη πολιτική προτεραιότητα η διασφάλιση της ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών. Της δικής σας ασφάλειας»

Και πρόσθεσε:

«Είναι η ελάχιστη υποχρέωση ενός κράτους δικαίου απέναντι στους πολίτες του. Να μπορείτε να βγαίνετε από τα σπίτια σας, να αισθάνεστε ασφαλείς. Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση ελευθερίας και είναι και προϋπόθεση, βέβαια, άσκησης οικονομικής δραστηριότητας».

Ο κ. Αυγενάκης είχε μιλήσει για πέντε βασικούς πυλώνες με τους οποίους θα αντιμετωπιστεί το μεταναστευτικό – προσφυγικό:

– Επιτάχυνση των διαδικασιών εξέτασης αιτημάτων ασύλου και κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα. Διάκριση προσφύγων – μεταναστών.

– Απόλυτη διαφάνεια στη διαχείριση εθνικού και ευρωπαϊκού χρήματος και πιστοποιημένο Μητρώο όλων των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και ξεκάθαρος έλεγχος της δράσης τους.

– Φύλαξη και προστασία των συνόρων και των θαλασσίων ορίων της χώρας.

– Διαμόρφωση μίας σωστής και συγκροτημένης ευρωπαϊκής πολιτικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας κατανομής βαρών εντός της ΕΕ.

– Στήριξη των τοπικών κοινωνιών και των νησιών που σήμερα έχουν υποστεί σημαντική οικονομική επιβάρυνση από αυτήν την πολύ μεγάλη περιπέτεια.

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live