12.1 C
Chania
Thursday, February 19, 2026

Όταν ο Φιντέλ Κάστρο συνάντησε τον Μίκη Θεοδωράκη: Υπάρχουν περισσότεροι πολιτικοί στον κόσμο και λιγότεροι μουσικοί | Βίντεο

Ημερομηνία:

Με αφορμή τον θάνατο του Φιντέλ Κάστρο, ο οποίος πέθανε σήμερα σε ηλικία 90 ετών, δημοσιεύουμε ένα βίντεο με τον κομμουνιστή ηγέτη και τον Μίκη Θεοδωράκη. Περιέχει πλάνα από παλιότερη συναυλία του Μίκη Θεοδωράκη, στην Κούβα, και δηλώσεις του Φιντέλ.

Μεταφράζουμε τις δηλώσεις του Φιντέλ Κάστρο, που θα δείτε στο βίντεο:

«Πιστεύω ότι η μουσική είναι ακόμα πιο δύσκολη από την πολιτική. Η απόδειξη είναι ότι υπάρχουν περισσότεροι πολιτικοί στον κόσμο και λιγότεροι μουσικοί. Αλλά υπάρχουν ακόμα λιγότεροι επαναστάτες καλλιτέχνες, αν και οι καλλιτέχνες γενικά επιθυμούν την επανάσταση. Υπάρχουν πολλοί πολιτικοί που δεν είναι επαναστάτες. Αλλά το πλεονέκτημα του να είναι ένας επαναστάτης καλλιτέχνης είναι πολύ πιο σημαντικό από το να είσαι πολιτικός».

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=eGH0sFFpdeI”]

 

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Κρήτης στην FRUIT LOGISTICA 2026 στο Βερολίνο

Με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας των κρητικών προϊόντων...

Τρίτη θέση σε πανελλήνια υποτροφία για τη φοιτήτρια Κτηνιατρικής Ελένη Ζοπουνίδη

Μία σημαντική ακαδημαϊκή διάκριση απέσπασε η φοιτήτρια Κτηνιατρικής του...

Κιβωτός του Κόσμου: Ένοχος και στο Εφετείο ο πατέρας Αντώνιος για τη σωματική κακοποίηση παιδιών

Την ενοχή του πατέρα Αντώνιου και ακόμη τεσσάρων κατηγορουμένων για πλημμελήματα...

Τράπεζες: Κέρδη ρεκόρ χρεώνοντας με προμήθειες τους πάντες για το παραμικρό

Ενώ η κυβέρνηση και οι τράπεζες ευαγγελίζονται την «ψηφιακή επανάσταση», ο...