26.8 C
Chania
Saturday, July 27, 2024

Όχι στην μετατροπή του 1ου Γενικού Λυκείου Νέας Χώρας σε Πειραματικό από τους φορείς της περιοχής

Ημερομηνία:

Την εναντίωση τους εξέφρασαν οι κοινωνικοί φορείς  της Νέας Χώρας στη μετατροπή του 1ου Γενικού Λυκείου σε Πειραματικό μέσω ψηφίσματος.

Στο ψήφισμα αναφέρουν τα εξής:

Σχετικά με τη συζήτηση που διεξάγεται τον καιρό αυτό στον τόπο μας αναφορικά με την προτεινόμενη μετατροπή του 1ου Γενικού Λυκείου Χανίων σε Πειραματικό Λύκειο Χανίων, οι Κοινωνικοί Φορείς της Νέας Χώρας – Ενορία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Νέας Χώρας Χανίων, Ενορία Αγίας Αικατερίνης Νέας Χώρας Χανίων, Εξωραϊστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Νέας Χώρας Χανίων, Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Νέας Χώρας, Σύλλογος Καταστηματαρχών και Ξενοδόχων Νέας Χώρας, Σύλλογος Χειμερινών Κολυμβητών Νέας Χώρας – πραγματοποίησαν δημόσια διαβούλευση την Τρίτη, 3 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 7:00 μ.μ., στο Ενοριακό Πολιτιστικό Κέντρο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Νέας Χώρας Χανίων, στην «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΙΑΔΑ», παρουσία και Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της συνοικίας, δημοτικών, νηπιαγωγείων, του γυμνασίου και του εν λόγω Λυκείου, όπως και κατοίκων της περιοχής, προκειμένου να συζητήσουν και να διατρανώσουν, στεντορία τη φωνή προς τους αρμοδίους της Παιδείας των Χανίων, καθώς και προς όλους τους κατά νόμον άρχοντες και ιθύνοντες του τόπου μας, εξαιρέτως δε προς τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης νομού Χανίων ως καθ’ ύλην αρμόδιο, την καθολική αντίθεσή τους εν συνόλω με τη σχετική επιχειρούμενη απόφαση για μετατροπή του 1ου Γενικού Λυκείου Χανίων, που βρίσκεται στην περιοχή της Νέας Χώρας και συγκεκριμένα είναι χτισμένο σε πρώην οικοπεδικό χώρο της ΑΒΕΑΣ, σε Πειραματικό Λύκειο.

Οι παραπάνω Κοινωνικοί Φορείς της Νέας Χώρας με την ευκαιρία αυτή δηλώνουν, επίσης, ότι μέσα από πολλές και μακροχρόνιες δυσκολίες αγωνίστηκαν, ώστε να ιδρύσουν στην περιοχή της ΑΒΕΑΣ τόσο το 1ο Γενικό Λύκειο Χανίων, όσο και το 5ο Γυμνάσιο Χανίων, ως σχολεία της γειτονίας και για όλους ανεξαιρέτως τους μαθητές της περιοχής, χωρίς διακρίσεις, προκειμένου έτσι να εξυπηρετούν τα παιδιά και τις οικογένειές τους στην πολυπληθέστερη αυτή συνοικία της πόλεώς μας, καθώς και των γύρω από την Νέα Χώρα περιοχών, περιοχές από τις οποίες, επίσης φοιτούν μαθητές. Ως εκ τούτου, αρνούνται να δεχθούν να τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τέτοιο ζήτημα μετατροπής, που αναπόφευκτα θα προκαλούσε πολλαπλή κοινωνική αναστάτωση και αναταραχή σε μαθητές, γονείς και διδάσκοντες.

Στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου, στην όλη υπόθεση του 1ου Γενικού Λυκείου.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ