22.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Ώρα μηδέν για την Παιδοχειρουργική στο ΠΑΓΝΗ

Ημερομηνία:

Σε οριακή λειτουργία και ένα βήμα πριν την κατάρευση οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια η παιδοχειρουργική κλινική στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου καθώς, σύμφωνα με αποκλειστικές του Cretaone.gr, στο τέλος του τρέχοντος έτους συνταξιοδοτείται ο διευθυντής της κλινικής με αποτέλεσμα οι εναπομείναντες δύο να επωμίζονται την ευθύνη και το βάρος της εύρυθμης λειτουργίας της κλινικής.

Αυτό σημαίνει πρακτικά, ότι θα πρέπει να εκτελούν τουλάχιστον 15 εφημερίες το μήνα για να συνεχίσει η κλινική τη λειτουργία της, τη στιγμή που τυπικά δεν πρέπει να υπερβαίνουν τις 7. Μάλιστα ο ένας από τους δυο Διευθυντές που παραμένουν στην παιδοχειρουργική από 01/01/24 φέρεται να συνταξιοδοτείται τον Απρίλιο του 2024!

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει υπάρξει καμία απολύτως πρωτοβουλία από την Ιατρική Υπηρεσία και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου για να μην επαναληφθεί το σκηνικό που έχει δημιουργηθεί εδώ και αρκετούς μήνες στην… εξίσου πολύπαθη παιδοψυχιατρική κλινική του ίδιου νοσοκομείου, η λειτουργία της οποίας ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί.

Το Cretaone.gr φέρνει στο προσκήνιο ένα μείζον θέμα το οποίο θα… «σκάσει» μέσα στον επόμενο μήνα και αφορά μία δομή η οποία εξυπηρετεί εκατοντάδες παιδιά όχι μόνο από την Κρήτη αλλά από τη νότια Ελλάδα.

«Σοβαρό το πρόβλημα με τη λειτουργία της παιδοχειρουργικής κλινικής στο ΠΑΓΝΗ»

Με αφορμή το ρεπορτάζ του Cretaone.gr ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ, Δημήτρης Βρύσαλης, αναφέρθηκε στο θέμα που έχει προκύψει, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες μας, κρούωντας παράλληλα και ο ίδιος από την πλευρά του καμπανάκι για το μέλλον της κλινικής.

«Σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία της παιδοχειρουργικής κλινικής θα επέλθει με την επικείμενη συνταξιοδότηση του διευθυντή της κλινικής τέλος του 2023 Οι 2 εναπομείναντες διευθυντές είναι ανθρωπίνως αδύνατο να εκτελούν 15 εφημερίες τον μήνα Ήδη η παιδοχειρουργική κλινική αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με την έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού και με παραιτήσεις Μια  σημαντική κλινική που εξυπηρετεί χιλιάδες παιδιά από όλο το νησί και τη νότια Ελλάδα Κλινική που τη περίοδο της πανδημίας είχε συγχωνευθεί με την παιδιατρική και μετά από αγώνες επαναλειτούργησε αυτοτελώς έχοντας όμως 50% λιγότερα κρεβάτια λόγω χώρου Με αποτέλεσμα να υπάρχουν μέρες που υπήρχαν ράντζα.

Η συνεχής υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και η σοβαρή απόκλιση από επιστημονικά αναγνωρισμένες πρακτικές διαχείρισης δομών που σχετίζονται με το Παιδί, προκαλούν εύλογη ανησυχία.

Οι ευκαιριακές λύσεις, χωρίς πρόβλεψη για  κρατική χρηματοδότηση και  ουσιαστική ενίσχυση του νοσοκομείου με μόνιμο προσωπικό και νέες υποδομές έχει γίνει συστατικό στοιχείο της οποίας επίλυσης προβλημάτων που δημιουργεί η πολιτική του υπουργείου υγειας

Η παροχή σωστής ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας στο άρρωστο παιδί θα πρέπει να το προστατεύει και να εγγυάται την ασφάλεια και το σεβασμό απέναντι στο μικρό ασθενή και την οικογένειά του. Οι Κλινικές και οι Μονάδες Φροντίδας πασχόντων παιδιών θα πρέπει να αποτελούν βασικό στοιχείο του κεντρικού σχεδιασμού ενός σύγχρονου δημόσιου συστήματος υγείας και όχι να αντιμετωπίζονται σαν «συμπληρωματικές» ή «επικουρικές» δομές.

Θεωρούμε ότι θα πρέπει άμεσα

  • να ενισχυθεί η παιδοχειρουργικη  κλινική με τις αναγκαίες προσλήψεις μόνιμων παιδοχειρουργών,  και μόνιμων νοσηλευτών.
  • να εξασφαλισθούν οι απαραίτητες νέες σύγχρονες υποδομές του νοσοκομείου με αύξηση της κρατικής χρηματοδότησής του, ώστε να λυθούν τα χρόνια χωροταξικά του προβλήματα».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...