14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Ώρα προσφορών για τον ΒΟΑΚ

Ημερομηνία:

Οι δύο μεγαλύτεροι εν εξελίξει διαγωνισμοί υποδομών της χώρας έφτασαν στο ζητούμενο που δεν είναι άλλο από την υποβολή των προσφορών. Τόσο για το βασικό τμήμα του ΒΟΑΚ Χανιά-Χερσόνησος, όσο και για τη νέα περίοδο παραχώρησης της Αττικής Οδού, οι μεγάλοι όμιλοι προετοιμάζονται πυρετωδώς για να είναι έτοιμοι στο “προσκλητήριο” του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και του ΤΑΙΠΕΔ.

Αν δεν έχουμε εκπλήξεις όπως μεταδίδει το ypodomes.com, στις 31 Μαρτίου θα υποβληθούν οι δεσμευτικές προσφορές για το έργο παραχώρησης του τμήματος του ΒΟΑΚ από τα Χανιά μέχρι την Χερσόνησο που έχει προϋπολογισμό κοντά στα 1,1 δισ. ευρώ. Σε αυτή την περίπτωση αν δεν έχουμε μετάθεση, σύμφωνα και με όλα τα δεδομένα ίσως οι προσφορές να προλάβουν την διενέργεια των εθνικών εκλογών, έστω και οριακά. Σε άλλη περίπτωση θα χρειαστεί να δοθεί παράταση σε χρόνο μετά τις εκλογές.

Στο υπουργείο Υποδομών δουλεύουν εντατικά για αυτό το στόχο και το μόνο που απομένει είναι η έγκριση από το ΥΠΕΝ της περιβαλλοντικής μελέτης. Ακόμα και αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο καθώς το συγκεκριμένο τμήμα “πατάει” σε υφιστάμενο οδικό άξονα, οπότε η διαδικασία των προσφορών μπορεί να προχωρήσει κανονικά.

Αναφορικά με την χρηματοδότηση, όσον αφορά στην χρηματοδοτική συμβολή του Δημοσίου, αυτή θα καλυφθεί από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και από το ΕΣΠΑ 2021-2027. Άλλωστε στο Ταμείο Ανάκαμψης έχουν εγγραφεί συνολικά 427 εκατ. ευρώ, ποσό που θα δοθεί και για τρία τμήματα, δηλαδή και το τμήμα Χερσόνησος-Νεάπολη (πού είναι ΣΔΙΤ) και το Νεάπολη-Άγιος Νικόλαος (το δημόσιο έργο του ΒΟΑΚ).

Οι συμμαχίες που έχουν προκύψει σε επίπεδο εκδήλωσης ενδιαφεροντος και που έχουν συμμετάσχει στην Β`φάση του διαγωνισμού (ο οποίος ξεκίνησε ήδη από το 2018) είναι: 1.ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ, 2.ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, 3.ΑΒΑΞ, 4.VINCI, 5.Κ/Ξ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ-INTERTOLL.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...