27.8 C
Chania
Friday, October 4, 2024

“Κεραυνός εν αιθρία” η απένταξη από το ΕΠΕΡΑΑ του Βιολογικού της Γεωργιούπολης

Ημερομηνία:

Σαν “κεραυνός εν αιθρία” έπεσε χθες στη Δημοτική Αρχή Αποκόρωνα η είδηση ότι το έργο πνοής των 17,5 εκατ. Ευρώ της κατασκευής του Βιολογικού Καθαρισμού της Γεωργιούπολης απεντάσσεται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΕΡΑΑ) του ΥΠΕΚΑ.

Από το συγκεκριμένο πρόγραμμα (όπως ανακοινώθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα Διαύγεια) απεντάσσονται συνολικά 27 έργα σε όλη τη χώρα (ανάμεσα τους και ο Βιολογικός της Γεωργιούπολης) καθώς υπήρξε υπερκάλυψη (overbooking) των κονδυλίων του προγράμματος.

Όμως για τον Βιολογικό της Γεωργιούπολης είχαν ήδη εκταμιευθεί 100.000 Ευρώ από το ΕΠΕΡΑΑ για την αγορά γης για την κατασκευή των αντλιοστασίων του βιολογικού.

Ο Δήμαρχος Αποκόρωνα Γρηγόρης Μαρκάκης έκανε λόγο για “απαράδεκτη απόφαση που ταιριάζει μόνο σε τριτοκοσμικά κράτη” και σημείωσε ότι η “απένταξη του έργου του Βιολογικού από το ΕΠΕΡΑΑ είναι αιτία πολέμου για τον Αποκόρωνα”, προαναγγέλλοντας δυναμικές κινητοποιήσεις.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι φορέας υλοποίησης του Βιοιλογικού της Γεωργιούπολης είναι η Περιφέρεια Κρήτης.

Από την πλευρά του ο Περφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης σε δηλώσεις του διαβεβαίωσε ότι “σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή Αποκόρωνα και τους Βουλευτές Χανίων θα καταβληθούν όλες οι προσπάθειες ώστε το έργο να ενταχθεί τελικά εκ νέου στο ΕΠΕΡΑΑ.

Βαρδής Καλογεράκης

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ