19.8 C
Chania
Saturday, May 4, 2024

«Επιτομή της αποτυχίας» το ελληνικό πρόγραμμα, δηλώνει ο Σταθάκης

Ημερομηνία:

Ως  «επιτομή της αποτυχίας» χαρακτήρισε το εφαρμοζόμενο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας ο βουλευτής και υπεύθυνος του τομέα ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργος Σταθάκης, εστιάζοντας στη βιωσιμότητα του χρέους.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ο κ. Σταθάκης επεσήμανε πως όταν η Ελλάδα μπήκε στο Μνημόνιο το δημόσιο χρέος ήταν στο 120% του ΑΕΠ και στόχος του προγράμματος είναι να ξαναπέσει στο 120%, από τα επίπεδα του 172% στα οποία έχει «εκτοξευτεί» σήμερα.

Για τις δηλώσεις του ότι το επαχθές χρέος της χώρας ανέρχεται στο 5% του ΑΕΠ ο κ. Σταθάκης παρείχε προσθετές διευκρινίσεις τονίζοντας πως ερμηνεύθηκε λανθασμένα ότι η επάχθεια καθορίζει το «κούρεμα».

Δεν είπα τέτοιο πράγμα. Τα στοιχεία έδωσα στις δηλώσεις μου, διευκρίνισε ο υπεύθυνος του τομέα ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Σταθάκης είχε δηλώσει στις αρχές της εβδομάδας ότι το επαχθές χρέος στην περίπτωση της Ελλάδας είναι περιορισμένο.

«Είναι τα εξοπλιστικά προγράμματα και ο εξηλεκτρισμός του ΟΣΕ, που δεν έγινε ποτέ. Είναι περίπου στο 5%. Η μεγάλη πλειοψηφία του χρέους, πάνω από το 90%, είναι παραδοσιακό, δημόσιο χρέος των αγορών, δηλαδή των ομολόγων. Εκεί δεν υπάρχει νομική διαδικασία για να αμφισβητηθεί» είχε τονίσει.

Κατά τις σημερινές του δηλώσεις ξεκαθάρισε πως το «κούρεμα» του χρέους επιβάλλεται για λόγους βιωσιμότητας και όχι για λόγους «επάχθειας». Αυτό είναι πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθάρισε.

Ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ έχει επισημάνει επανειλημμένα πως η σημερινή κατάσταση καθιστά το χρέος μη βιώσιμο, διότι το ελληνικό χρέος έχει ετήσιο κόστος εξυπηρέτησης 9 δισ. ευρώ για τα επόμενα 30 χρόνια, τα οποία πρέπει να προκύπτουν από πλεόνασμα του προϋπολογισμού και από ιδιωτικοποιήσεις.

Πηγή : in.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χάος στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ: Το κίνημα υπέρ της Παλαιστίνης εξαπλώνεται και σε άλλες χώρες

Εξαπλώνονται σε πολλά πανεπιστήμια στον κόσμο, οι διαδηλώσεις αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους που βρίσκονται...

Η ΠΑΠΑΔΙΑ

(Μια αφήγηση που πηγάζει από ιστορικά γεγονότα)... Μες τη νύχτα...

Σα σήμερα, 4 Μαΐου 2017, πέθανε ο ανυπότακτος Αναρχικός Βαρδής Τσουρής | Φωτός

Κάθε τόπος έχει ανθρώπους που έχουν αφήσει το στίγμα...