21.8 C
Chania
Wednesday, May 22, 2024

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ το Ρεθεμνιώτικο καρναβάλι

Ημερομηνία:

Από το “κόσκινο” του σώματος δίωξης οικονομικού εγκλήματος θα περάσει -όπως όλα δείχνουν- και το καρναβάλι του Ρεθύμνου, καθώς εκτιμάται ότι οι “ράμπο” του ΣΔΟΕ μετά τις “εμφανίσεις” τους στο καρναβάλι της Πάτρας, δεν αποκλείεται να επισκεφθούν το επόμενο διάστημα και το Ρέθυμνο και αυτό όχι για να διασκεδάσουν
Οι δεκάδες ομάδες του ρεθυμνιώτικου καρναβαλιού έχουν ήδη αρχίσει να παίρνουν τα μέτρα τους, έπειτα και από την καθοδήγηση του δήμου, καθώς σε καμία περίπτωση δεν θέλουν η χαρά και το κέφι τους να μετατραπεί σε θλίψη από τα τσουχτερά πρόστιμα που ενδεχομένως να πέσουν.
Έτσι, για να αποτραπεί αυτό το ενδεχόμενο, όλες οι ομάδες -παλιές και νέες- που θα πάρουν μέρος στο καρναβάλι θα πρέπει απαραιτήτως να έχουν τόσο αριθμό φορολογικού μητρώου (Α.Φ.Μ.), όσο και φορολογική ενημερότητα για να είναι καθ’ όλα νόμιμοι.
Όπως υπογραμμίζει η αρμόδια αντιδήμαρχος, Πέπη Μπιρλιράκη, ο δήμος αλλά και η ΚΕΔΗΡ από την πλευρά τους έχουν ήδη στα χέρια τους όλα τα απαραίτητα παραστατικά, ενώ κάτι αντίστοιχο θα πρέπει να κάνουν και οι ομάδες οι οποίες θα είναι υπεύθυνες και υπόλογες για τις δράσεις τους.
Οι “ράμπο” του ΣΔΟΕ πάντως, επισκέφθηκαν το Πατρινό καρναβάλι, έπειτα από καταγγελίες που έγιναν για φαινόμενα αισχροκέρδειας και μάλιστα από τους ελέγχους που πραγματοποίησαν, βεβαίωσαν αρκετές παραβάσεις που αφορούσαν είτε στη μη έκδοση αποδείξεων κατά την αγορά καρναβαλικών στολών, είτε ακόμα και με την απουσία σειράς άλλων φορολογικών παραστατικών, που αφορούν στη λειτουργία και τη δράση καρναβαλικών πληρωμάτων.
Εξάλλου, τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στη συγκεκριμένη περιοχή ήταν της τάξεως των 10 έως και 15 χιλιάδων ευρώ, με την αιτιολογία πως όταν λειτουργούν “επαγγελματικά”, δηλαδή, ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα κατασκευάζοντας και πωλώντας στολές στα μέλη τους, θα πρέπει να έχουν κάνει έναρξη επαγγελματικής δραστηριότητας, να τηρούν λογιστικά βιβλία και να έχουν αριθμό φορολογικού μητρώου.

Πηγή: neatv.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δικαίωμα στον Ασάνζ να ασκήσει έφεση κατά της έκδοσής του στις ΗΠΑ

Οιδρυτής του αποκαλυπτικού ιστότοπου WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, μπορεί να...

3η Γιορτή Αθλητισμού στην Γαύδο

Ο Δήμος Γαύδου στο πλαίσιο της 3ης Γιορτής Αθλητισμού στο νησί...

Στο Κ.Α.Σ. η μελέτη για κατασκευές σκίασης και εξοπλισμού στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, μετέβη σήμερα στην Αθήνα...

Χανιά: Λουκέτο σε επιχείρηση που δραστηριοποιείται ως Αθλητικό Κέντρο

Συνεργεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) πραγματοποίησαν έλεγχο...