15.8 C
Chania
Sunday, April 28, 2024

«Παγιδευμένος» ο Βενιζέλος στο Ηράκλειο, υποδοχή με μαύρες σημαίες στο Αρκαλοχώρι! – Σήμερα στα Χανιά

Ημερομηνία:

Πρωτόγνωρες σκηνές στην πρώτη μέρα της περιοδείας Βενιζέλου στην Κρήτη.  | Στο Ηράκλειο αρχικά, η κινητοποίηση των εκπαιδευτικών στα γραφεία της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου ήταν η αιτία που ειδοποιήθηκαν τα στελέχη του Κινήματος να μην πάνε στην Ακαδημίας στο Ηράκλειο, αλλά στο ξενοδοχείο Γκάλαξυ όπου εκεί θα συναντήσουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο! Εκεί, υπό ισχυρή αστυνομική παρουσία έφθασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ εξαιτίας των κινητοποιήσεων αποφασίστηκε αλλαγή στο πρόγραμμα της επίσκεψης.

Οι εκπαιδευτικοί ωστόσο δεν φαίνεται να πτοήθηκαν και άρχισαν να συγκεντρώνονται έξω και από το ξενοδοχείο, προκειμένου να εκφράσουν τις διαμαρτυρίες τους στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης για τις προωθούμενες ρυθμίσεις στο χώρο της παιδείας και κυρίως την κατάργηση δεκάδων ειδικοτήτων εκαπιδευτικών στα επαγγελματικά λύκεια και τις ΕΠΑΣ

Χαρακτηριστικό επίσης είναι το γεγονός ότι στο Αρκαλοχώρι, την κωμόπολη που έδινε τεράστια ποσοστά στο ΠΑΣΟΚ, όπως και όλη η Κρήτη, δεν το σκέφτηκε καν να πραγματοποιήσει υπαίθρια συγκέντρωση.

Τίποτα δε θυμίζει τις παλιές εποχές του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο

“Η κοινωνία έχει αλλάξει και αν κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να βρυν λύση μέσα από τη δημαγωγία, το λαϊκισμό και το “εμπόριο” ελπίδας, κάνουν χειρότερα λάθη από τα προηγούμενα” απάντησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ερωτηθείς στο Ηράκλειο εάν το σημερινό ΠΑΣΟΚ θυμίζει κάτι από τα … παλιά!

Τόνισε ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού είναι μεγάλες και ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για νέα μέτρα και περιορισμούς στους μισθούς και τις συντάξεις των πολιτών και πρόσθεσε ότι αυτό που πρέπει να γίνει είναι να αλλάξει το κράτος.

Για τους εκπαιδευτικούς, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι θα αξιολογηθούν με κριτήρια και απόλυτη διαφάνεια ενώ τόνισε ότι υπάρχουν μεγάλες ειδικότητες υγειονομικών που είναι απολύτως χρήσιμες για τις υπηρεσίες υγείας της χώρας και θα χρησιμεύσουν για το νέο Τεχνικό Λύκειο που θα αναδείξει τις ανάγκες για νέες ειδικότητες στην εκπαίδευση ώστε να καλυφθεί η ζήτηση που θα έχουν.

Αναφερόμενος στην υστέρηση εσόδων, σημείωσε ότι είναι υπολογισμένη και οφείλεται δε τεχνητά αίτια ενώ την απέδωσε στις καθυστερήσεις στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων ενώ είπε ότι κάποιες δόσεις του δανείου της Ελλάδας δεν έχουν εγγραφεί ούτε στον προϋπολογισμό. Ξεκαθάρισε πάντως ότι δεν υπάρχουν περιθώρια χαλάρωσης.

“Τα πράγματα στην Ευρώπη είναι δύσκολα. Η Ελλάδα δίνει την εικόνα της πολιτικής σταθερότητας και αυτό πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως πλεονέκτημα για να βγούμε από την κρίση.

Τέλος, για τη δημοτική αστυνομία, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι θα γίνει αξιολόγηση και θα ενταχθεί ως Διοικητική Αστυνομία στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τις ανάγκες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Όσο δε για τη νέα Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση, κάλεσε τους εργαζόμενους της πρώην ΕΡΤ να έρθουν στο μεταβατικό σχήμα όπου όπως είπε υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις για να γίνει ομαλότερα η μετάβαση στο οριστικό σχήμα.

Υποδοχή με μαύρες σημαίες στο Αρκαλοχώρι – πέταξαν ένα μπουκάλι νερό στον Βενιζέλο!

Τη διαμαρτυρία και την οργή τους εξέφρασαν και οι εργαζόμενοι στους Δήμους Μινώα Πεδιάδος και Βιάννου που στο άκουσμα της επίσκεψης, στο Αρκαλοχώρι, του Ευάγγελου Βενιζέλου, σκέφτηκαν να του τα …”πουν” ένα χεράκι!

Πρόλαβαν και οργανώθηκαν στο άψε σβήσε κι ετοιμάστηκαν να υποδεχθούν με “θερμό” τρόπο τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις επικείμενες απολύσεις στους ΟΤΑ και το Δημόσιο.

"google ad"

Το Αρκαλοχώρι ήταν γεμάτο αστυνομικούς που προσπαθούσαν να συγκρατήσουν στο συγκεντρωμένο πλήθος ενώ οι πολίτες επαναλάμβαναν πως οι αντοχές τους για άλλα μέτρα έχουν εξαντληθεί.

Στο Αρκαλοχώρι έκανε  σύντομη ομιλία στο Κοινωνικό Ιατρείο της περιοχής, ενώ οι γύρω δρόμοι ήταν γεμάτοι αστυνομικούς που προσπαθούσαν να συγκρατήσουν το συγκεντρωμένο πλήθος που φώναζε “Αίσχος” και “Ντροπή”.

Μάλιστα, δεν έλειψε η ένταση, τα γιουχαρίσματα και οι αποδοκιμασίες ενώ ένας άνδρας πέταξε εναντίον του κ. Βενιζέλου ένα μπουκάλι με νερό! Η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή.

Ο κ. Βενιζέλος, αναφέρθηκε στο θεσμό των κοινωνικών ιατρείων που, όπως είπε, λειτουργούν συμπληρωματικά στις δομές υγείας αλλά με μεγάλη επιτυχίακι ι έδωσε συγχαρητήρια στην Μητρόπολη για το σπουδαίο έργο που έχει επιτελέσει στην κατεύθυνση αυτή.

Σήμερα σε Ρέθυμνο – Χανιά
Σήμερα Παρασκευή, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα βρεθεί διαδοχικά σε Ρέθυμνο και Χανιά. Στις 10:30 έχει προγραμματιστεί η συνάντηση με όλους τους παραγωγικούς φορείς του Ρεθύμνου, στην αίθουσα της Περιφέρειας, ενώ ενδέχεται να έχει συνάντηση και με τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Ρεθύμνου του ΠΑΣΟΚ.

Επόμενος σταθμός της περιοδείας του αντιπροέδρου θα είναι τα Χανιά, όπου θα έχει συνάντηση με στελέχη της Ν.Ε. Χανίων  στα γραφεία του τοπικού καθοδηγητικού οργάνου, ενώ αμέσως μετά θα γίνει η επίσκεψη στην αντιπεριφέρεια Χανίων. Στις 19:45 έχει προγραμματιστεί η πολιτική εκδήλωση και η ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου, στην αίθουσα του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων.

O αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναμένεται να αναφερθεί στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις αλλά και τις αποφάσεις που λαμβάνονται με στόχο την δημοσιονομική εξυγίανση, βάση και των υποδείξεων της Τρόικας. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι αναφορές του και για το μείζον θέμα των απολύσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και για την στάση που κρατά η αντιπολίτευση και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται παράλληλα να απευθύνει κάλεσμα συστράτευσης των τοπικών στελεχών του κόμματος, κατά την διάρκεια των επαφών που θα έχει με τις νομαρχιακές επιτροπές του νησιού.

Η κόρη Βενιζέλου ήρθε στο Ηράκλειο για ψώνια!

Να σημειώσουμε τέλος, ότι συνοδεία της κόρης του, Ελβίνας, ήρθε στο Ηράκλειο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αλλά αυτό δεν έγινε από την αρχή αντιληπτό.

Μία λεπτοκαμωμένη κοπέλα εθεάθη στο περιβάλλον του και όλοι νόμιζαν ότι επρόκειτο για κάποια συνεργάτιδά του. Αργότερα, διαπιστώθηκε ότι ήταν η μοναχοκόρη του, Ελβίνα!

Μάλιστα, η νεαρή Ελβίνα ζήτησε από τους αστυνομικούς που συνόδευαν τον πατέρα της να μεταβεί σε κατάστημα της λεωφόρου 1821 στο κέντρο του Ηρακλείου προκειμένου να κάνει τις αγορές της…

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: Κοινή ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων για την εισβολή αστυνομικών σε σπίτι φοιτήτριας

Με κοινή τους ανακοίνωση οι φοιτητικοί συλλόγοι Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας,...

Πορεία στις γειτονιές της Νέας Χώρας ενάντια στην ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι

Παρέμβαση - πορεία στην γειτονιά της Νέας Χώρας πραγματοποιήθηκε...

Ισπανία: Θα παραδώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Η Ισπανία θα παραδώσει στην Ουκρανία πυραύλους για τα...