24.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Άγιος Παντελεήμονας: «Τα παιδιά έβγαζαν κατσαρίδες από το στόμα» – Σοκάρει ο πατέρας τους

Ημερομηνία:

Δαγκώματα από ποντίκια και έντομα σε όλο τους το σώμα είχαν τα τρία παιδάκια που βρέθηκαν σε διαμέρισμα – κολαστήριο στον Άγιο Παντελεήμονα.

Οι εικόνες ξεπερνούν και την πλέον νοσηρή φαντασία. Κατσαρίδες περπατούν στους τοίχους, στα ντουλάπια …. στους διαδρόμους της πολυκατοικίας.

Με δάκρυα στα μάτια ο πατέρας τον παιδιών περιγράφει την εικόνα που αντίκρυσε στο διαμέρισμα, όπου διέμεναν η πρώην σύζυγός του, τα παιδιά τους και ο νυν σύντροφος της 30χρονης μητέρας.

«Ανοιγώ την πόρτα και βλέπω τα παιδιά ξαπλωμένα είχε ενώσει 2 μονά κρεβάτια, να βγάζουν κατσαρίδες από το στόμα. Το ταβάνι ήταν ένα μαύρο πράγμα από κατσαρίδες, οι τοίχοι τα κρεβάτια τα πάντα και να μένουν μέσα τα μωρά. Λιποθύμησα και με πήρανε σηκωτό», σοκάρει.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, τα παιδιά έχουν πληγές στα ποδιά τους από τσιμπήματα των εντόμων…. Ποντίκια έτρεχαν μες στο σπίτι.

«Σε άθλια κατάσταση τα είχαν φάει στα ποδαρακια τους τα έντομα», αναφέρει ο πατέρας.

Ο πατέρας είναι ναυτικός, έλειπε το μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου. Από πέρυσι η πρώην σύζυγος του απαγόρευσε να βλέπει τα παιδιά. Ο πατέρας ωστόσο κινητοποιήθηκε προχωρώντας σε καταγγελία.

«Ήθελα να μπορώ να βλέπω τα παιδιά μου. Είχε κάνει κατάληψη στο σπίτι μου. Δεν μπορούσα να μπω μέσα θα με σκότωνε ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνος», εξηγεί.

«Τα έβαζε να επαιτούν»

Απρόσιτη και επιθετική χαρακτηρίζουν οι γείτονες την 30χρονη μητέρα.

«Η κυρία αυτή πήγαινε τα παιδιά στο Μοναστηράκι αν δεν κάνω λάθος και τα παιδιά ήταν σε επαιτεία, ζητιάνευαν», αποκαλύπτει ένοικος της πολυκατοικίας.

Στο «Χαμόγελο του παιδιού» φαίνεται πως είχε γίνει καταγγελία από τον Φεβρουάριο. Ειδοποιήθηκε εισαγγελέας… Η πρόνοια του δήμου επισκέφθηκε το σπίτι αλλά δεν ήταν κανείς εκεί…

Τελικά, ύστερα από νέα καταγγελία του πατέρα και την κινητοποίηση και δύο γειτόνων η μητέρα των παιδιών και ο 54χρονος σύντροφός της συνελήφθησαν. Τα 3 ανήλικα παραμένουν στο Νοσοκομείο Παίδων. Στο πλευρό τους το «Χαμόγελο του Παιδιού» που περιμένει το πράσινο φως από την εισαγγελία για να τα φιλοξενήσει στις δομές του.

φωτό αρχείου: depositphotos.com

"google ad"

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ