21.8 C
Chania
Sunday, April 28, 2024

Άγρια κόντρα Βορίδη, Πολάκη, Σταθάκη στη Βουλή

Ημερομηνία:

Σε μια άγρια διαμάχη με σοβαρές καταγγελίες και αναφορές εξελίχθηκε η τοποθέτηση του βουλευτή της ΝΔ, Μάκη Βορίδη στη Ολομέλεια της Βουλής που επεξεργάζεται το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.

Συγκεκριμένα, στην τοποθέτησή του ο κ. Βορίδης έβαλε κατά του υπερταμείου λέγοντας πως η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός παραχωρεί στους δανειστές τη δημόσια περιουσία για έναν ολόκληρο αιώνα. Όπως είπε, τη δημιουργία του σχετικού Ταμείου οι δανειστές την είχαν ζητήσει ανεπιτυχώς και κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες για τη χώρα από όλους τους προηγούμενους πρωθυπουργούς (Παπανδρέου, Παπαδήμο, Σαμαρά).

« Αλλά για τα 5,6 δις ευρώ ο Τσάβες της Μεσογείου, ο κομπανιέρο του Μαδούρο, ο οραματιστής του Τσε Γκεβάρα, ο ιστορικός κληρονόμος του Άρη Βελουχιώτη, ο πρωθυπουργός της Αριστεράς Αλέξης Τσίπρας, αυτό το έκανε», δήλωσε και πρόσθεσε: «ο Τσίπρας το κάνει με τη δική σας συναίνεση και σας καθιστά υπεύθυνους στο μεγαλύτερο ξεπούλημα και στη χειρότερη προδοτική πράξη που έχει γίνει ποτέ από συστάσεως του ελληνικού κράτους».

Όπως είναι λογικό οι αναφορές αυτές προκάλεσαν την αντίδραση των παρευρισκόμενων υπουργών με τον Γιώργο Σταθακη να παίρνει το λόγο και να υποστηρίζει πως σε αντίθεση με το ΤΑΙΠΕΔ που αποσκοπούσε αποκλειστικά στις ιδιωτικοποίησες το νέο Ταμείο στοχεύει στο χτίσιμο νέων αξιών για την περιουσία του Δημοσίου. «Το επιχείρημά σας και ο ίδιος ο συλλογισμός σας καταρρέει», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Εγώ έχω στο γραφείο μου την φωτογραφία του Βελουχιώτη εσύ όμως έχεις φωτογραφηθεί με τη φωτογραφία του Γιώργου Παπαδόπουλο. Για να ξέρουμε τι πολιτισμικό φορτίο κουβαλάει ο καθένας στην καρδιά και το μυαλό του» είπε ο κ. Πολάκης.

Εξαπέλυσε, όμως, περισσότερες κατηγορίες κατά του κ. Βορίδη κατηγορώντας τον ότι υπέγραψε τη νομοθετική ρύθμιση για να περάσει το Ντυνάν «του Ανδρέα Μαρτίνη με τα βραχιολάκια στη φυλακή» στην Τράπεζα Πειραιώς σε μια νύχτα. Επίσης ο κ. Πολάκης κατηγόρησε τον κ. Βορίδη ότι δεν αντελήφθη ως υπουργός Υγείας ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ μοίρασε μέσα σε ένα χρόνο 5,8 εκ. ευρώ διαφημιστική δαπάνη «σε καμιά τριανταριά ΜΜΕ και site που δεν τα ξέρει ούτε η μάνα τους». Ο κ. Πολάκης αναγνώρισε ότι ο κ. Βορίδης προφανώς δεν έχει το ίδιο μερίδιο ευθύνης που έχει ο πρώην υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδη αλλά ανέφερε: «αν δεν το πήρατε χαμπάρι, έγινε κάτω από τη μύτη σας» είπε στον κ. Βορίδη.

Απαντώντας ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι δεν έχει καμία σχέση με τον Ανδρέα Μαρτίνη του Ντυνάν. «Εγώ νομοθέτησα για ένα ειδικό ζήτημα που συνδεόταν με τον πλειστηριασμό προκειμένου να μείνει ανοιχτό το Ντυνάν. Τι σχέση έχει αυτό με τον Μαρτίνη και τα κακουργήματά του;» διερωτήθηκε. Όσον αφορά δε τη φωτογραφία με τον Παπαδόπουλο κ. Βορίδης ανέφερε ότι αυτό συνέβη όταν ήταν 21 χρονών δηλαδή πριν από 30 χρόνια.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κατολίσθηση στα Τοπόλια τραυματίζει ελαφρά μητέρα και παιδί

Σε συναγερμό τέθηκαν το πρωί της Κυριακής οι αρχές...

35χρονη τουρίστρια σώθηκε μετά από επιχείρηση διάσωσης στο Μπάλο

Μια 35χρονη τουρίστρια από τη Γερμανία διασώθηκε χθες το...

Ηράκλειο: Είχε γίνει η σκιά της και την τρομοκρατούσε!

Αρνούνταν να αποδεχθεί ότι η σχέση τους είχε πάρει...

Γαμήλια φωτογράφιση με παραδοσιακές… ινδικές φορεσιές και φόντο τον Κούλε!

Με καταγωγή από την Ινδία, γεννήθηκαν και μεγάλωσαν οι ίδιοι...