22.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Άγχος στη ΝΔ για τα γκάλοπ, ο Τσίπρας στο MEGA και η μαντινάδα που λένε στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Πολάκη

Ημερομηνία:

Προχωρούν οι μέρες και αφήνουμε πίσω μας σιγά-σιγά τις εικόνες από τα συντρίμμια του τρένου, τις συνεντεύξεις με τους συγγενείς των θυμάτων, αλλά είναι βέβαιο ότι οι απώλειες 57 ανθρώπων – κυρίως νέων σε ηλικία – δεν ξεχνιούνται εύκολα και έχουν αγγίξει μεγάλη μερίδα της κοινωνίας και αυτό φαίνεται από τις αντιδράσεις σε σπίτια, συγκεντρώσεις σε πλατείες κλπ.

Άρχισαν οι πολιτικές κόντρες για το τι έγινε στα τέσσερα τελευταία χρόνια της ΝΔ, τα προηγούμενα του ΣΥΡΙΖΑ, πιο πριν του Σαμαρά, του Παπαδήμου, του Σημίτη, του Καραμανλή και φτάνουν μέχρι το …1890 του Χαρίλαου Τρικούπη!

Ας τα αφήσουμε αυτά να κυλήσουν τις επόμενες μέρες και να πούμε 3-4 πράγματα αλλάζοντας λίγο την ατζέντα της στήλης.

  • Νέο ρόστερ στα μίντια θα βάλει ο Μητσοτάκης, τραβώντας προς τα πίσω τους φανατικούς, προκειμένου να απαντούν πειστικά με επιχειρήματα που η κυβέρνηση επεξεργάζεται για την τραγωδία στα Τέμπη.
  • Για τις δημοσκοπήσεις μην ακούτε ότι στη ΝΔ είναι χαρούμενοι. Κάθε άλλο θα έλεγα, αφού η μείωση 10 μονάδες της δημοτικότητας του πρωθυπουργού και 4-5% μονάδες κάτω της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι ότι και καλύτερο για ξεκίνημα σε αυτή τη φάση. Θα εκτονωθεί το κλίμα, η θα…τονωθεί;
  • Στον ΣΥΡΙΖΑ για πρώτη φορά έχουν εξαιρετική οργάνωση στα μίντια και στο ποιοι εμφανίζονται και τι λένε, ενώ ο Τσίπρας θα πάει στο δελτίο του MEGA την Τρίτη το βράδυ στη Ράνια Τζίμα και βεβαίως – βεβαίως με την παρουσία του Γιάννη Πρετεντέρη.
  • Επίσης δεν τους απασχολεί αυτές τις μέρες το θέμα Πολάκη – δεν βιάζονται για αποφάσεις – η όποια συζήτηση στο πειθαρχικό, για τη διαγραφή ή όχι του βουλευτή, θα γίνει στο «προσεχές διάστημα».

Πρόβλεψη του Κάλχα: Η απόφαση να κοπεί από υποψήφιος βουλευτής είναι οριστική, ενώ για την διαγραφή του από μέλος του κόμματος όλα παίζονται.

Οριστική διαγραφή αποκλείεται, ενός έτους παίζεται, να μείνει ως έχει πάλι παίζεται!

Κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι στην περίπτωση Πολάκη ισχύει η κρητική μαντινάδα:

«Εγιάγυρε και μου ζητάς να να σε συγχωρέσω
μα είναι το σφάλμα σου βαρύ γι’ αυτό δε θα μπορέσω».

Βγάλτε συμπέρασμα…

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ