21.8 C
Chania
Monday, May 20, 2024

Άδειασε από τα νερά η εκκλησία και έκαναν λειτουργία στο Σφεντύλι | Βίντεο

Ημερομηνία:

Άδειασε από τα νερά ( λόγω της μείωσης της στάθμης του νερού στην λίμνη), η εκκλησία του Αγίου Θεοδώρου και τον γιόρτασαν κάνοντας λειτουργία στο Σφεντύλι…

Με ανάμεικτα συναισθήματα οι πρώην κάτοικοι του χωριου Σφεντύλι που βούλιαξε μεσα στα νερά του φράγματος, γιόρτασαν τον Αγιο Θεόδωρο, πραγματοποιώντας κανονικά την λειτουργία στην εκκλησία που μέχρι πριν λιγες μερες ηταν μεσα στο νερο.

”Ηθελε ο Αγιος Θεόδωρος να τον γιορτάσουμε…” ηταν τα λογια των ανθρωπων που η βαθια τους πιστη και η νοσταλγια, τους παρακίνησαν για να ξαναστήσουν την εκκλησία και να τελέσουν εκει την θεία λειτουργία ανήμερα της γιορτής του Αγίου Θεοδώρου.

Δείτε το βίντεο του Νίκου Σαράντου:

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=3nChLGT1Crk”]

Σφεντύλι: To χωριό που βυθίζεται κάτω από το νερό

Εδώ και 14 χρόνια το χωριό Σφεντύλι πλημμυρίζει σιγά-σιγά και χάνεται κάτω από το νερό, λόγω του φράγματος Αποσελέμη που κατασκευάστηκε στην περιοχή. Το Σφεντύλι βρίσκεται στο 37ο χιλιόμετρο της οδού Ηρακλείου-Λασιθίου και η παλαιότερη μαρτυρία για την ύπαρξη του οικισμού χρονολογείται στο 1577.

To χωριό βρέθηκε μέσα στον ταμιευτήρα νερού του φράγματος Αποσελέμη.

Αν και οι κάτοικοι του νησιού, εδώ και παρά πολλά χρόνια, έχουν αποζημιωθεί από το κράτος για τις περιουσίες τους, που θα χαθούν κάτω από το νερό, ωστόσο, υποστηρίζουν ότι η πολιτεία έπρεπε να μεριμνήσει και για την μετεγκατάσταση του οικισμού σε άλλη περιοχή, πράγμα το οποίο δεν έχει γίνει ακόμα, γι αυτό και αρνούνται να φύγουν από τα σπίτια τους.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ερντογάν: «19 Μαΐου ημέρα ξεσηκωμού κατά της εχθρικής κατοχής του έθνους μας»

Ανακοίνωση έβγαλε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μέσω ανάρτησης,...

Παραμένουν κλειστά τα μικροβιολογικά εργαστήρια και στα Χανιά

Την απόφαση να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους από την...

Η Πανσπουδαστική καταγγέλλει καταστροφή συνδικαλιστικού υλικού

Καταστροφή συνδικαλιστικού υλικού καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η φοιτητική...

Το ΚΚΕ (μ-λ) Χανίων ζητά την αποχή από τις ευρωεκλογές

Με αφορμή τις επικείμενες ευρωεκλογές το ΚΚΕ(μ-λ) Χανίων σε...