21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Άδωνις Γεωργιάδης: Χειρότερα του αναμενόμενου η τουριστική περίοδος

Ημερομηνία:

Για την πορεία του τουρισμού και της πανδημίας, τα μέτρα στήριξης και προφύλαξης μίλησε στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Η τουριστική περίοδος θα πάει χειρότερα του αναμενόμενου, δυστυχώς», σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και χαρακτήρισε σχεδόν «σοκαριστικό» το ότι, «είναι ανάποδη από αυτή που περιμέναμε η πορεία του ιού».

«Ό,τι χρειαστεί θα γίνει, εφόσον υπάρχει κρίση», απάντησε για ενδεχόμενο νέων μέτρων στήριξης των εργαζομένων στον τομέα του Τουρισμού.

Όπως έκανε γνωστό, μετά από σχετική ερώτηση, η πληρωμή των 534 ευρώ έχει ήδη ξεκινήσει, συνεχίζεται και θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος της εβδομάδας.

Σχετικά με τη χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ, για την οποία η σχετική απόφαση έχει ισχύ έως τις 4 Αυγούστου, εκτίμησε ότι, «είναι τελείως απίθανο να μη συνεχιστεί η χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ μέχρι τέλος Αυγούστου».

«Η πανδημία είναι εδώ», τόνισε, φέρνοντας το παράδειγμα της Ισπανίας η οποία βλέπει τον τουρισμό της να «βυθίζεται» μετά την απόφαση της Βρετανίας για 14ήμερη καραντίνα σε όποιον επιστρέφει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τέλος, αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά είπε πως «η φτηνή αντιπολίτευση δεν κάνει καλό» και χαρακτήρισε «κολοσσίαια» αλλαγή τη στάση της Γερμανίας, τόσο από πλευράς της Υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας και την αντίδρασή της για την Αγία Σοφία, όσο και για το ότι, «η Μέρκελ ευχαρίστησε τον Έλληνα Πρωθυπουργό για τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...