14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

«Άθλιος, τοξικός και αισχρά αναληθής» ο χαρακτηρισμός του πρωθυπουργού περί υγειονομικού σαμποτάζ από την αντιπολίτευση

Ημερομηνία:

Ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός απάντησε σε υψηλούς τόνους στις κατηγορίες του πρωθυπουργού περί «υγειονομικού σαμποτάζ» από την αντιπολίτευση. «Αυτός ο χαρακτηρισμός είναι άθλιος, τοξικός και αισχρά αναληθής» τονίζει σε δήλωσε του ο Ξανθός και περνά στην αντεπίθεση, επισημαίνοντας ότι «στην πραγματικότητα ο κ. Μητσοτάκης ομολογεί την αποτυχία της κυβέρνησης και του ίδιου προσωπικά στη διαχείριση της πανδημίας». «Και όπως, συνήθως, επιχειρεί μετάθεση ευθυνών και αναζήτηση ‘ενόχων’» σχολιάζει χαρακτηριστικά σε σχετική δήλωσή του ο πρώην υπουργός Υγείας.

Με αφορμή τις δηλώσεις του πρωθυπουργού σε σημερινή συνέντευξη του στην «Καθημερινή», ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός απάντησε στις κατηγορίες που εκτόξευσε ο Κ. Μητσοτάκης περί υγειονομικού σαμποτάζ από την αντιπολίτευση.

«Αυτός ο χαρακτηρισμός είναι άθλιος, τοξικός και αισχρά αναληθής» τονίζει ο κ. Ξανθός και περνά στην αντεπίθεση, επισημαίνοντας ότι «στην πραγματικότητα ο κ. Μητσοτάκης ομολογεί την αποτυχία της κυβέρνησης και του ίδιου προσωπικά στη διαχείριση της πανδημίας». «Και όπως, συνήθως, επιχειρεί μετάθεση ευθυνών και αναζήτηση ‘ενόχων’» σχολιάζει χαρακτηριστικά σε σχετική δήλωσή του ο πρώην υπουργός Υγείας.

Ο κ. Ξανθός σημειώνει ακόμα ότι «αν κάποιος ‘σαμπόταρε’ την ώριμη και υπεύθυνη στάση της κοινωνίας και την υπεράνθρωπη προσπάθεια των ανθρώπων του ΕΣΥ, είναι ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της ΝΔ». Το έκανε, συνεχίζει ο κ. Ξανθός: «Αφήνοντας το Δημόσιο Σύστημα Υγείας χωρίς ουσιαστική στήριξη, τους ασθενείς με άλλα νοσήματα (πλην covid-19) χωρίς παρακολούθηση και φροντίδα, τους πολίτες να επιβαρύνονται οικονομικά ακόμα και για τα διαγνωστικά τεστ (το 1/3 όσων γίνονται το πληρώνουν από την τσέπη τους), τον ιδιωτικό τομέα προκλητικά ‘προστατευμένο’. Μη φροντίζοντας να εμβολιαστεί ένας στους τρείς ηλικιωμένους και ενισχύοντας, μέσα από απειλές και διχαστικές λογικές, το κλίμα δυσπιστίας και αμφισβήτησης του εμβολιαστικού εγχειρήματος. Και, κυρίως, αφήνοντας ανεξέλεγκτη τη διασπορά του ιού στην κοινότητα, στους χώρους εργασίας, στα μέσα μεταφοράς, στις κλειστές δομές, στα σχολεία».

Ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «το τίμημα του ‘κυβερνητικού σαμποτάζ’ είναι πολύ βαρύ και προφανώς δεν υπάρχει κανένα success story». Προσθέτει ότι «η κοινωνία, ο κόσμος της εργασίας, οι άνεργοι, τα φτωχοποιημένα αλλά και τα μικρομεσαία στρώματα του πληθυσμού, τα θύματα της πανδημίας και οι οικογένειες τους, έχουν ήδη ‘πληρώσει το μάρμαρο’», για να υποστηρίξει πως «η ώρα της μεταστροφής της κοινωνικής συνείδησης και της αλλαγής πολιτικών συσχετισμών, έρχεται…».

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...