14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Άμεσες εργασίες από τα συνεργεία του Δήμου Χανίων και της ΔΕΔΙΣΑ για την αποκατάσταση φθορών μετά την κακοκαιρία

Ημερομηνία:

Με εντατικούς ρυθμούς ξεκίνησαν από τις πρώτες πρωινές ώρες, οι εργασίες από τα συνεργεία του Δήμου Χανίων και της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. (Α.Ε.), για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η πρόσφατη κακοκαιρία.

Οι εργασίες των συνεργείων καθαριότητας ξεκίνησαν από τα ξημερώματα της Δευτέρας (20/12/2021) και μέχρι το τέλος της ημέρας αναμένεται να έχουν αποκαταστήσει τα σημεία που έχουν πληγεί περισσότερο από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Κατά κύριο λόγο, οι εργασίες εστιάζονται σε κομμάτια του παραλιακού μετώπου, από τη Χαλέπα έως τις παραλίες της Νέας Χώρας, των Αγίων Αποστόλων και δυτικότερα.

Το προσωπικό των συνεργείων απομάκρυνε τα σκουπίδια που ξέβρασε η θάλασσα κι έπειτα, με ειδικά μηχανήματα (βούρτσες) προχώρησαν στον καθαρισμό από την άμμο και το χώμα που σήκωσαν τα κύματα.Τις επόμενες ώρες αναμένεται να αποκατασταθούν και οι φθορές στο πλακόστρωτο με μέριμνα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων, ενώ έχει ήδη απομακρυνθεί ο αστικός εξοπλισμός, όπως είθισται κάθε χρόνο τέτοια περίοδο.

Σε γραπτή δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ετοιμότητα των υπηρεσιών και ανέφερε σχετικά:

«Tο αμέσως επόμενο διάστημα, με μέριμνα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων θα υπογραφεί, μεταξύ άλλων, και η ανάθεση της μελέτης για την ανάταξη του προστατευτικού κυματοθραύστη του Ενετικού Λιμένα Χανίων. Ένα έργο που θα προσφέρει ενίσχυση και μόνιμη προστασία στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει με κάθε κακοκαιρία το Λιμάνι μας».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...