23.8 C
Chania
Thursday, May 23, 2024

“Άρση βαρών ΑΕΚ: “Απαγορεύουμε την είσοδο στο προπονητήριο σε όποιον απειλεί προσφυγόπουλα”

Ημερομηνία:

Η ρατσιστική ανακοίνωση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων στο Ωραιόκαστρο για τα προσφυγόπουλα ευτυχώς δεν έμεινε αναπάντητη. Μετά το παράδειγμα του τμήματος τζούντο του ιστορικού punk σωματείου της Θεσσαλονίκης και το τμήμα άρσης βαρών της ΑΕΚ, πήρε θέση.

Τι λέει η ανακοίνωση που εξέδωσε:

“Απαγορεύουμε αυστηρά την είσοδο στο προπονητήριο του τμήματος μας σε γονείς που συμμετέχουν σε απειλές και απαγορεύσεις εισόδου σε προσφυγόπουλα στα ελληνικά σχολεία.

Η αιτία ίδρυσης της ομάδας μας είναι η προσφυγιά. Οι Μικρασιάτες όπως και οι οπαδοί της ΑΕΚ, αντιμετωπίζουν 94 χρονιά μετά το ’22, ρατσιστικά σχόλια είτε στα γήπεδα είτε στα μέσα επικοινωνίας.

Δεν έχουμε ούτε την φιλοσοφία ως ομάδα, ούτε τη διάθεση να γίνουμε ίδιοι με ανθρώπους που είναι βάρος στην κοινωνία. Η πόρτα μας είναι ανοιχτή για τον κάθε πρόσφυγα και το κάθε αθώο πλάσμα που δεν φταίει σε τίποτα.

Εκ της διοικήσεως του τμήματος Άρσης Βαρών της ΑΕΚ».”

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Usurum – Σκιαδαρέσες live στα Χανιά την Τρίτη 25 Ιουνίου

Usurum - Σκιαδαρέσες live στα Χανιά Τρίτη 25 Ιουνίου 2024 Προμαχώνας...

Επιστολή Καρυστιανού σε Μητσοτάκη: «Γιατί παρεμβήκατε στο έργο της Δικαιοσύνης και ποιους συγκαλύπτετε;»

Η Μαρία Καρυστιανού, με ανοιχτή επιστολή απευθύνεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και...