21.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Άστεγοι ζουν σε παράγκες δίπλα στο… κέντρο αστέγων

Ημερομηνία:

Ακούγεται απίστευτο, όμως είναι αληθινό και συμβαίνει στο Ηράκλειο. Άστεγοι έχουν δημιουργήσει αυτοσχέδιες παράγκες για να προφυλαχτούν από το κρύο και την βροχή, δίπλα στο κέντρο αστέγων.

Την ώρα που ο καιρός μας “δείχνει τα δόντια” του στο Ηράκλειο κάποιοι άνθρωποι εξακολουθούν να ζουν κάτω από αντίξοες συνθήκες. Τραγική ειρωνεία είναι ότι οι αυτοσχέδιες παράγκες τους είναι έξω από το κέντρο αστέγων, ενώ το φαγητό τους προέρχεται από τους κάδους απορριμμάτων της γειτονιάς.

Στο κέντρο αστέγων Ηρακλείου, που είναι δυναμικότητας 15 ατόμων, σήμερα φιλοξενούνται 10 άστεγοι που πληρούν κριτήρια και προϋποθέσεις, ενώ οι υπόλοιποι αναγκαστικά μένουν στον δρόμο….

Και όλα αυτά την στιγμή που αριθμός των οικογενειών που αναζητά ένα ζεστό πιάτο φαγητό, έχει αυξηθεί.

Άμεσα ο δήμος Μαλεβιζίου θα ενισχύσει τις κοινωνικές του δομές και με το κοινωνικό μαγειρείο που θα δημιουργηθεί στην περιοχή.

Το κοινωνικό μαγειρείο -που ανοίξει τις πύλες από τον Ιανουάριο- θα προσφέρει καθημερινά 660 μερίδες φαγητού.

Το κοινωνικό μαγειρείο θα λειτουργήσει σε χώρο 150 τετραγωνικών μέτρων, ενώ ο δήμος εξασφάλισε και αυτοκίνητο για την διανομή του φαγητού στις κοινωνικές δομές.

neatv.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σακελλαρίδης: Λούνα παρκ κερδοφορίας για εταιρίες ενέργειας και τράπεζες η Ελλάδα

Με στοιχεία προερχόμενα από την ΕΡΓΑΝΗ ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς Γαβριήλ...

Κολούμπια: Έφοδος της Αστυνομίας και εκατοντάδες συλλήψεις – “Πολιορκείται” και το UCLA

Εκατοντάδες φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές συνελήφθησαν το βράδυ της Τρίτης (30/4) στο...