16.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Έκδοση Πρακτικών του Διεθνούς Συνεδρίου “Οι Τέχνες και τα Γράμματα στην Κύπρο”

Ημερομηνία:

Εκδόθηκαν και κυκλοφορούν τα Πρακτικά του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου “Οι Τέχνες και τα Γράμματα στην Κύπρο”, που πραγματοποίησαν η Εταιρεία Κρητικών Σπουδών – Ίδρυμα Καψωμένου και οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, από 5 έως 8 Αυγούστου 2010, στην έδρα του Ιδρύματος, στον Πύργο Αλικιανού Χανίων. 
Ο τόμος περιλαμβάνει 29 ανακοινώσεις από επιφανείς εκπροσώπους των κυπριακών Γραμμάτων και Τεχνών, πανεπιστημιακούς καθηγητές, ειδικούς ερευνητές, ιστορικούς της λογοτεχνίας και των εικαστικών τεχνών, θεατρολόγους, σκηνοθέτες και συγγραφείς. Σε Παράρτημα περιέχονται αντιπροσωπευτικά έργα Κυπρίων Ζωγράφων.
Η πλήρης βιβλιογραφική αναγραφή του τόμου έχει ως εξής:
* Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο “Οι Τέχνες και τα Γράμματα στην Κύπρο”. Αφιέρωμα για τα πενήντα χρόνια από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, Εκδότες: Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας. Πολιτιστικές Υπηρεσίες και Εταιρεία Κρητικών Σπουδών – Ίδρυμα Καψωμένου. Χανιά – Λευκωσία, 2012. Σελίδες 498 [ISBN 978-9963-0-0155-2].
Η Εταιρεία Κρητικών Σπουδών – Ίδρυμα Καψωμένου, Τμήμα Δημοσιευμάτων, σε συνεργασία με το Σύλλογο Κυπρίων Χανίων, οργανώνει την πρώτη επίσημη παρουσίαση του τόμου στα Χανιά (η δεύτερη θα γίνει στη Λευκωσία στις 10 Οκτωβρίου από το αρμόδιο Τμήμα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας). Η παρουσίαση του τόμου για το χανιώτικο κοινό θα πραγματοποιηθεί στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος. Τμήμα Δυτικής Κρήτης, Νεάρχου 23, την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012, στις 7.00 το απόγευμα. Τον τόμο θα παρουσιάσουν:
Γιάννης Χατζηιωάννου, Πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων Χανίων
Αριάδνη Παπιδάκη, Γραμματέας του Συνδέσμου Φιλολόγων Χανίων
Φίλιππος Χαραλάμπους, Φιλόλογος, Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Κυπρίων Χανίων
Αντωνία Μαλακωνάκη, Φιλόλογος, Μέλος της Εταιρείας Κρητικών Σπουδών.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ