13.8 C
Chania
Monday, December 8, 2025

Έκθεση ζωγραφικής: «Η Λιλή και το Ρέθυμνο»

Ημερομηνία:

Το Moυσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, εγκαινιάζει την Τετάρτη 17 Αυγούστου, στις 19:30, την έκθεση ζωγραφικής με θέμα: «Η Λιλή και το Ρέθυμνο» με έργα της Λιλής Στεφανάκη – Αντωνιάδη.

Πρόκειται για ένα εικαστικό αφιέρωμα που οργανώνεται με τη συμπαράσταση του Συλλόγου Ρεθυμνίων Αττικής «Το Αρκάδι».

Η έκθεση περιλαμβάνει περίπου 70 έργα (λάδια, ακουαρέλες και σχέδια) από τα πολύ νεανικά έως την πιο πρόσφατη δουλειά της, όλα με θέμα και αναφορά στη γενέτειρα πόλη.

Εκτός από τα τοπία και τους φυσικούς χώρους της πόλης και του ευρύτερου νομού παρουσιάζεται μία σειρά προσώπων κάτω από το γενικό τίτλο «Οι Ρεθυμνιώτες». Το μεγάλο μέρος των έργων προέρχεται από την οικογένεια της ζωγράφου, κυρίως από τα αδέλφια της Βαγγέλη Στεφανάκη και Ιωάννα Παπαδοπεράκη, Αντώνη & Φωφώ Στεφανάκη καθώς και από σπίτια Ρεθυμνίων που ευχαρίστως δάνεισαν για τη συγκεκριμένη έκθεση η οποία αποτελεί και ένα φόρο τιμής στη μνήμη της ζωγράφου.

Η Λιλή Στεφανάκη – Αντωνιάδη η οποία γεννήθηκε το 1938 και πέθανε το 2010, σπούδασε στην Α.Σ.Κ.Τ. (1960 – 1965) με δάσκαλο το Γιάννη Μόραλη και έκανε ψηφιδωτό με την Ελένη Βαϊλα. Έχει συμμετάσχει σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ ψηφιδωτές της συνθέσεις βρίσκονται σε δημόσιους χώρους στην Αθήνα.

Για τη ζωγράφο και τα έργα της θα μιλήσουν ο αντιεισαγγελέας  του Αρείου Πάγου κ. Βασίλειος Παπαδάκης καθώς και η ιστορικός τέχνης και Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, κ. Μαρία Μαραγκού.

Η διάρκειά της θα είναι ως το Σεπτέμβριο 2011.

Ώρες λειτουργίας έκθεσης:

Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, Χειμάρας 5 – Ρέθυμνο

Καθημερινά:                     09:00 – 13:00

Τετάρτη & Παρασκευή      09:00 – 14:00 & 18:00-21:00

Σαββατοκύριακο:             10:00 – 15:00

Δευτέρα:                          Κλειστά

Επικοινωνία:

Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης

Χειμάρας 5, 74 100 Ρέθυμνο

Τ: +30 28310 52530, F: +30 28310 52689

E-mail: info@cca.gr • http\:www.cca.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρίχνει λάδι στη φωτιά η κυβέρνηση – Αντιμέτωποι με κατηγορίες για «εγκληματική οργάνωση» αγρότες από την Κρήτη

Με κατηγορίες για «εγκληματική οργάνωση» βρίσκονται αντιμέτωποι αγρότες από...

“Ο διάλογος θα γίνει με τα τρακτέρ στους δρόμους”, διαμηνύουν οι αγρότες

Αποφασισμένοι να πάνε τον αγώνα τους μέχρι τέλους εμφανίζονται οι...

Περιφέρεια Κρήτης: Πολιτική σύγκρουση για το αγροτικό – «Πυρά» Λαϊκής Συσπείρωσης για τη στάση της πλειοψηφίας

Σε πεδίο έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης μετατράπηκε το Περιφερειακό Συμβούλιο...