16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Έκκληση προς τους Χανιώτες από Αντιπεριφερειάρχη και Δήμαρχο Χανίων μετά την αύξηση 1.000% του ιικού φορτίου στα λύμματα: “Έστω και τώρα πρέπει να σοβαρευτούμε όλοι μας”

Ημερομηνία:

Τα στοιχεία με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων στα αστικά λύματα για το ιικό φορτίο κορονοϊού που αφορούν την περίοδο από 8 έως 14 Μαρτίου 2021 δημιούργησαν ένα τεράστιο σοκ στα Χανιά αφού μεσα σε μια βδομάδα η αύξηση φτάνει το 1000%

Μετά και από αυτή την ανακοίνωση, σε δηλώσεις που έκαναν στα μέσα ενημέρωσης τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νίκος Καλογερής όσο και ο Δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης κάλεσαν τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρουν τα μέτρα τονίζοντας και την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το σύστημα υγείας με τις κλίνες στις ΜΕΘ να είναι σχεδόν γεμάτες.

Πιο αναλυτικά ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νίκος Καλογερής δήλωσε:

“To 1000% είναι μια πάρα πολύ μεγάλη αύξηση. Σημαίνει δεκαπλασιασμός σε μία βδομάδα. Η αύξηση είναι γεωμετρική και το αποτέλεσμα αποτυπώνεται και στην πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας.

Και στα Χανιά αν δείτε γεμίζουν οι κλίνες στην κλινική Covid-19 και οι ΜΕΘ. Όλοι έχουν πρόβλημα. Επομένως, καθήκον μας είναι να το ελαφρώσουμε όσο μπορούμε.

Έστω και τώρα πρέπει να σοβαρευτούμε όλοι μας.

Πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα, να αποφύγουμε τους συνωστισμούς, γιατί αυτό είναι το πιο σημαντικό, να αποφεύγουν οι άνθρωποι να συνωστίζονται για πολύ ώρα σε στενούς χώρους και σε μεγάλο αριθμό, όσοι είναι στον εμβολιασμό να προχωράνε γιατί αυτό ελαφρύνει ολο το σύστημα.

Υπομονή.”

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης δήλωσε:

“Μας ανησυχεί όλους ιδιαίτερα η τεράστια αύξηση που καταγράφεται στα λύμματα της ΔΕΥΑΧ. Αυτό αποτυπώνει έναν πολύ μεγάλο κίνδυνο τον οποίο όλοι διατρέχουμε που μας αναγκάζει να είμαστε περισσότερο υπεύθυνοι, να συμμορφωθούμε περισσότερο με τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις του ΕΟΔΥ και των συναρμόδιων υπουργείων.

Είναι ένα καμπανάκι κινδύνου για όλους τους πολιτες βλέποντας και τις συνθήκες στο νοσοκομείο Χανίων όπου οι ασθενείς που νοσηλεύονται έχουν αυξηθεί.

Όλο αυτό επιβάλλει σε όλους, ο καθένας στο δικό του περιβάλλον να είναι εξαιρετικά προσεκτικός, να αποφεύγει τις μετακινήσεις και να συμμορφώνεται με τις οδηγίες.

Ο Δήμος Χανίων έχει λάβει από την πλευρά του όλα τα απαραίτητα μέτρα τόσο στο κομμάτι που έχει να κάνει με τις απολυμάνσεις και την καθαριότητα όσο και την επαφή των πολιτών με τις υπηρεσίες ώστε να δημιουργήσει ένα τοίχος ασφάλειας.

Το σημαντικότερο όμως ειναι να ακολουθήσουμε όλοι το πρόγραμμα των εμβολιασμών, όλες τις οδηγίες ώστε να καλυφθει το κρίσιμο μέρος του πληθυσμού.

"google ad"

Αυτή είναι και η μόνη ουσιαστική και επιστημονική ασπίδα προστασίας”

Η μεγαλύτερη αύξηση σε ολη την Ελλάδα

Τα Χανιά είχαν τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μεταβολή στη μέση εβδομαδιαία συγκέντρωση του ιικού φορτίου του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα ανά 100.000 κατοίκους την εβδομάδα 8-14 Μαρτίου 2021 σε σχέση με την εβδομάδα 1-7 Μαρτίου 2021 απ’ όλες τις περιοχές της Ελλάδας

Τα στοιχεία ανά πόλη – Ποσοστιαία μεταβολή του μέσου εβδομαδιαίου ιϊκού φορτίου:

Αττική +87%
Θεσσαλονίκη +74%
Λάρισα +41%
Βόλος -7%
Ηράκλειο +683%
Χανιά* +1000%
Ρέθυμνο* +136%
Άγιος Νικόλαος +695%
Πάτρα +3%

Σημειώνουμε ότι η αύξηση αφορά στη μεταβολή του μέσου ιικού φορτίου μεταξύ των εβδομάδων 22-28/2/21 και 8-14/3/21.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...