16.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Έκλεισαν την “παράγκα” στο Παλιό Λιμάνι λόγω πληθώρας πολεοδομικών αυθαιρεσιών

Ημερομηνία:

Μια σειρά από αυθαιρεσίες και εξόφθλαμες πολεοδομικές παραβάσεις, διαπιστώθηκαν σε γνωστό καφέ – μπαρ πίσω από την Μητρόπολη, κατά τον σχετικό έλεγχο της Πολεοδομίας. Και όλα αυτά, ενώ το κατάστημα παρανομούσε, καταπατώντας δημόσιο χώρο με τραπεζάκια για τα οποία δεν είχε κάνει καν αίτηση!

Πρόκειται για το κατάστημα «Παράγκα» στη γωνία των οδών Ποτιέ και Καλλινίκου Σαρπάκη, του οποίου η άδεια λειτουργίας ανακαλείται οριστικά, σύμφωνα με απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Χανίων, μετά από σχετική εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας.

Όπως αναφέρει η απόφαση:

«…στο εν λόγω κατάστημα διαπιστώθηκαν οι παρακάτω αποπερατωμένες αυθαίρετες κατασκευές: αλλαγή χρήσης αυθαίρετου κτιρίου,σε κατάστημα καφέ-μπαρ υγειονομικού ενδιαφέροντος συνολικής επιφάνειας 109,07 τ.μ, υπερύψωση όψης στη στάθμη του ορόφου επί της οδού ΠΟΤΙΕ κατά 2,20 μ,από το δάπεδο του ορόφου με τοιχοποιία επιφάνειας 23,03 τ.μ και στέγαση του χώρου κατά ένα τμήμα με υαλοπίνακα επιφάνειας περίπου 6,30 τ.μ και το υπόλοιπο τμήμα με πλάκα οπλισμένου σκυροδέματος επιφάνειας 12, 62 τ.μ. κατασκευή προβόλου (εξώστη) από οπλισμένο σκυρόδεμα στην οροφή του ισογείου επιφάνειας 23,00 τ.μ περίπου πάνω από κοινόχρηστο χώρο, επέκταση πλάκας ισογείου πέραν του κτιρίου επιφάνειας 2,63 τ.μ στο κοινόχρηστο χώρο και κινητό σύστημα σκίασης επιφάνειας 46,80 τ.μ πάνω από κοινόχρηστο χώρο».

Σημειώνεται πως οι άδειες στα καταστήματα δίνονται με υπογραφή μηχανικού και χωρίς επιτόπιο έλεγχο των υπηρεσιών, ο οποίος έπεται.

Για τη λήψη αυτής της απόφασης από την Επιτροπή, λήφθηκε υπόψη η προκλητική -συνολικά- εικόνα του συγκεκριμένου καταστήματος με τα παράνομα τραπεζοκαθίσματα, την καταπάτηση του δημόσιου χώρου και της όδευσης των τυφλών.

zarpanews.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Χανιώτες τίμησαν στους δρόμους την Εργατική Πρωτομαγιά | Φωτός

Μαζικά με τα σωματεία τους (κυρίως αυτά που πρόσκεινται...

Πρωτομαγιά: Ο “Αγώνας της Κρήτης” συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Ο "Αγώνας της Κρήτης" συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την...

Συναγερμός για τραυματία με σφαίρα στην πλάτη – Δέχτηκε επίθεση με όπλα στον Δήμο Γόρτυνας

Συναγερμός στις Αρχές ύστερα από πληροφορίες για επεισόδιο με...

«Ξεσκονίζουν» Κρητικούς για παράνομες επιδοτήσεις με εικονικά μισθωτήρια στα Γιαννιτσά

Μεγάλη… πέραση σε Κρητικούς είχαν, ως φαίνεται, τα Γιαννιτσά...