18.8 C
Chania
Wednesday, May 15, 2024

Μ. Συντυχάκης: “Στο νοσοκομείο των Χανίων υπάρχει έλλειψη οργανικών θέσεων 40%”

Ημερομηνία:

«Υπάρχει όντως όριο, ταβάνι στις δαπάνες», ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας, Αντρέας Ξανθός, επιβεβαιώνοντας ότι θα συνεχιστεί η πολιτική των περικοπών και της εμπορευματοποίησης, σε έναν τόσο κρίσιμο τομέα όπως η Υγεία, που αφορά τη ζωή των εργατικών λαϊκών οικογενειών και των παιδιών τους.

Σύμφωνα με τον υπουργό, πρόθεση της κυβέρνησης είναι η «καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των πόρων που έχουμε σήμερα, ανθρώπινων και των υλικών», δηλαδή η διαχείριση της αθλιότητας. Μάλιστα, προκειμένου να αποδώσει τις ελλείψεις στην Υγεία σε κάποιους που τα φάγανε ώστε να «βγάλει λάδι» το σύστημα και την αντιλαϊκή πολιτική, αποφάνθηκε ότι «χρειάζεται ηθικοποίηση» του συστήματος Υγείας και «γι’ αυτό θα κάνουμε εξεταστική μεθαύριο για να αποκαλυφθεί η διαδρομή της προηγούμενης περιόδου».

Οι αναφορές του υπουργού έγιναν στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής όπου τα μέλη της ενημερώθηκαν από τους διοικητές, των Υγειονομικών Περιφερειών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας (5η ΥΠΕ), Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας (6η ΥΠΕ) και της Κρήτης (6η ΥΠΕ) για τα πεπραγμένα τους. Χρησιμοποιώντας επιλεκτικά και αποσπασματικά στοιχεία, προσπάθησαν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι τάχα «αντιστρέφεται» η αρνητική κατάσταση που υπάρχει στην Υγεία.

Η τοποθέτηση του Μ. Συντυχάκη 

Για την 7η ΥΠΕ Κρήτης ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, ανέφερε ότι «η κάλυψη των οργανικών θέσεων στα νοσοκομεία της Κρήτης είναι στο 61%, στο νοσοκομείο των Χανίων υπάρχει έλλειψη οργανικών θέσεων 40%», ενώ «στο Ψυχιατρείο Χανίων καλούνται 30 ασθενείς σε 16 τετραγωνικά, δεν υπάρχει μονάδα οξέων περιστατικών και χίλια δύο άλλα».

Ζήτησε ακόμα να πάρει θέση ο υπουργός στις απαράδεκτες ατομικές συμβάσεις – γαλέρας, που επιβάλλει στις εργαζόμενες της καθαριότητας ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ και την προσπάθεια φίμωσης των εργαζομένων στους οποίους απαγορεύει όπως προκύπτει από έγγραφο να μιλάνε στα ΜΜΕ ή οπουδήποτε αλλού για τα προβλήματα στο νοσοκομείο.

Ο υπουργός πρόσφερε πλήρη κάλυψη στο διοικητή, χαρακτηρίζοντας «μαξιμαλισμό» το αίτημα των βουλευτών για την κάλυψη όλων των κενών και με εργαζόμενους με μόνιμη σταθερή εργασία και πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=Dm6pfOxBtXo”]

902.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με ελικόπτερο Super Puma διασώθηκε γερμανίδα τουρίστρια στο Φαράγγι της Σαμαριάς

Μία 51χρονη Γερμανίδα τουρίστρια τραυματίστηκε σοβαρά το μεσημέρι της...

Η σύλληψη των Τούρκων σε βίλα στα Χανιά αποκάλυψε τον αρχηγό συμμορίας, Ramazan Baygara

Συνελήφθη στην Αθήνα ο 29χρονος Ramazan Baygara, Τούρκος αρχηγός διαβόητης...