16.8 C
Chania
Saturday, May 4, 2024

Ένας αστρολάβος του Ουρανού και της Ζωής στο Eνετικό λιμάνι Χανίων

Ημερομηνία:

Η Τυποβιβλιοχαρτεμπορική Πελεκανάκη (Χάληδων 89, τηλ. 28210 92512), ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων, ο Σύλλογος Φίλων Αστρονομίας Κρήτης και οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης σας προσκαλούν σε μια εκδήλωση λόγου, μουσικής και εικόνας, με αφορμή την έκδοση του νέου βιβλίου Ένας αστρολάβος του Ουρανού και της Ζωής του Γιώργου Γραμματικάκη τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2013, στις 8:30 μ.μ.,
στο Νεώριο Μόρο.Ο συγγραφέας Γιώργος Γραμματικάκης, με συνοδό έναν πανέμορφο αστρολάβο της
Βυζαντινής Εποχής, θα μας ξεναγήσει σε χαρακτηριστικά μονοπάτια του Σύμπαντος και της Ελληνικής ζωής.
Την περιήγηση θα συνοδεύσουν:
Η Βάσω Παυλίδου, Καθηγήτρια Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, που θα αναφερθεί στους σύγχρονους τρόπους παρατήρησης του ουρανού.
Ο Γιάννης Κασσωτάκης, που θα σχολιάσει με την κιθάρα και το τραγούδι του στιγμές των άστρων και της ζωής μας.
Η Σοφία Παπαδάκη, μέλος της πειραματικής σκηνής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ, που θα ερμηνεύσει χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το βιβλίο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ