25.8 C
Chania
Saturday, May 18, 2024

Επιλεκτικές πολιτικές της ΔΕΗ

Ημερομηνία:

Όταν ένα μέσο ενημέρωσης, όπως ο ΚΡΗΤΗ TV 1 – ο πρώτος ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Κρήτης – και ο ΚΡΗΤΗ FM 101.5, οδηγούνται, μεθοδευμένα όπως δείχνουν τα γεγονότα, στο χείλος της καταστροφής, αρκετές εικασίες μπορούμε να κάνουμε.Πιθανόν κάποιοι ενοχλούνται ιδιαίτερα από τον αντιμνημονιακό λόγο που τα μέσα αυτά αρθρώνουν, ειδικά από τότε που η χώρα μας τέθηκε κάτω από το ειδικό καθεστώς της τρόικας και της μνημονιακής αγχόνης.

Ακόμα πιο πιθανό να βολεύει, ιδιαίτερα ενόψει της διόγκωσης του κύματος αγανάκτησης από τις μνημονιακές πολιτικές και τα νέα μέτρα που έρχονται, η συγκέντρωση της ενημέρωσης σε λίγα χέρια, η μετατροπή δηλαδή της ενημέρωσης σε «ενημέρωση».

Ο βαθμός στον οποίο πλήττονται τα ΜΜΕ (έντυπα και ηλεκτρονικά) της Περιφέρειας από την οικονομική κρίση, εντείνεται με αποτέλεσμα όσα από αυτά τα μέσα προσπαθούν να διατηρήσουν την ανεξαρτησία τους από κέντρα εξουσίας και να κρατηθούν μακριά από τις γνωστές λογικές της «πληρωμένης δημοσιογραφίας» να κινδυνεύουν καθημερινά με φίμωση.

Πέρα από τις θέσεις εργασίας που χάνονται κάθε φορά που μια περιφερειακή εφημερίδα ή ένας περιφερειακός (και όχι μόνο) σταθμός βάζει αναγκαστικά λουκέτο, υπάρχει ένα γενικότερο ζήτημα δημοκρατίας που εκκρεμεί πίσω από το ζήτημα της ενημέρωσης (και όχι της «ενημέρωσης»).

«Κάτι είναι σάπιο στο βασίλειο της Δανιμαρκίας». Και το λέμε αυτό γιατί την ίδια ώρα που ένας περιφερειακός σταθμός βρίσκεται αντιμέτωπος με την «παράξενη» άρνηση της ΔΕΗ να προχωρήσει σε διακανονισμό χρεών (κάτι που γενικά είναι πολύ σύνηθες και έχει επανειλημμένα συμβεί στο παρελθόν), οι καταγγελίες για χαριστικές συμπεριφορές της ΔΕΗ απέναντι σε ημέτερα (;) ΜΜΕ περνούν απαρατήρητες.

http://o-toixos.blogspot.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Συλλογές Άρθρων
Επιλεγμένα άρθρα από όλο το Internet | Συλλέγουμε τα καλύτερα άρθρα, θέσεις και απόψεις από διάφορα sites και blogs. Τα αναδημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα του "Α.τ.Κ." αναφέροντας πάντα την πηγή και τον συντάκτη. | Κάντε like τον "Α.τ.Κ." στην facebook σελίδα του και ακολουθήστε τον λογαριασμό του στο twitter | Περισσότερα άρθρα εδώ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το δημογραφικό πέρα από ευχολόγια

Του Αργύρη Αργυριάδη, Δικηγόρου Τα πράγματα είναι απλά. Οι αριθμοί...

Καρκίνος: Θα μπορεί να ανιχνεύεται 7 χρόνια πριν τη διάγνωση

Δύο βρετανικές μελέτες, που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Nature...

Προεκλογική Εκδήλωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χανίων με Κουντούρα, Παπαργυρόπουλο, Τσίπρα και Λεκατσά

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ. οργανώνει Προεκλογική...

Συνάντηση Ν. Καλογερή με Υφυπουργό Υποδομών – Τι συζήτησαν

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή επισκέφθηκε ο Υφυπουργός...