19.8 C
Chania
Saturday, May 25, 2024

Ένα άστεγο σχολείο στο Ρέθυμνο

Ημερομηνία:

Ένα σχολείο χωρίς στέγη παραμένει το Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Ρεθύμνου, αφού 14 χρόνια μετά την ίδρυσή του, εξακολουθεί να συστεγάζεται με Ειδικό δημοτικό σχολείο και το ειδικό νηπιαγωγείο σε χώρους που δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών όλων των σχολικών μονάδων.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ στις 3 Δεκεμβρίου ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου θα υπενθυμίσει στην τοπική κοινωνία τις διεκδικήσεις του, μεταξύ των οποίων είναι και το γεγονός ότι το κτήριο του ΚΕΓΕ το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει αυτά τα παιδιά παραμένει αναξιοποίητο, παρά τις προσπάθειες των αρμόδιων φορέων, μπλεγμένο στα γρανάζια της γραφειοκρατίας. Έτσι θα συγκεντρωθούν στο εν λόγω κτήριο, διεκδικώντας ένα σχολείο που θα συμβάλει στην εκπαίδευση των παιδιών τους, με σεβασμό στις εκπαιδευτικές τους ανάγκες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του συλλόγου: «Με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ» στις 3 Δεκεμβρίου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΕΕΕΚ Ρεθύμνου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων Ατόμων με Αυτισμό, σας προσκαλεί την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 13.00 να παραβρεθείτε στο κτήριο του ΚΕΓΕ, για να υπενθυμίσουμε στην τοπική κοινωνία ότι το Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ), σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για μαθητές με Αναπηρία, παρ’ όλο που ιδρύθηκε και λειτουργεί από το 2002 παραμένει 14 χρόνια τώρα ένα σχολείο χωρίς δική του στέγη.

Όπως είναι γνωστό συστεγάζεται με το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και το Ειδικό Νηπιαγωγείο σε χώρους που δεν επαρκούν και δεν είναι οι πλέον κατάλληλοι για να καλύψουν τις εκπαιδευτικές ανάγκες 40 μαθητών με αναπηρία, στερώντας παράλληλα από τα άλλα δύο πλαίσια ζωτικούς χώρους.

Την ίδια στιγμή το κτήριο του ΚΕΓΕ στον Κόμβο Αμαρίου παραμένει αναξιοποίητο. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΕΕΕΚ γνωρίζει και αναγνωρίζει τις προσπάθειες τόσο της Διεύθυνσης και του Προσωπικού του σχολείου, όσο και τις ενέργειες που έχει προβεί το Τμήμα Παιδείας και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Κ. Γεωργαλής για την παραχώρηση του ΚΕΓΕ προκειμένου να στεγάσει το ΕΕΕΕΚ και το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο. Με την ενέργειά μας αυτή να παραβρεθούμε στον συγκεκριμένο χώρο στις 2 Δεκεμβρίου, επιθυμούμε να δηλώσουμε την έμπρακτη συμπαράστασή μας στις προσπάθειες των φορέων της Πόλης μας να δοθεί λύση στο χρόνιο πρόβλημα της στέγασης του σχολείου των παιδιών μας.

Παράλληλα, ως γονείς αξιώνουμε καλύτερες συνθήκες στέγασης των μαθητών του ΕΕΕΕΚ και ένα σχολείο αντάξιο των προσδοκιών μας, που θα σέβεται τις εκπαιδευτικές ανάγκες τους και θα συμβάλλει στη βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Σας περιμένουμε να στηρίξετε έμπρακτα το δίκαιο αίτημα των παιδιών μας με την παρουσία σας στο ΚΕΓΕ».

goodnet.gr

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ