23.8 C
Chania
Monday, June 17, 2024

Παύση της ποινικής δίωξης των Χανιωτών κτηνοτρόφων για την υπόθεση με τα σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος

Ημερομηνία:

Σύμφωνα με την καινούργια νομοθεσία, σταματά η ποινική δίωξη των κτηνοτρόφων για την υπόθεση της κινητοποίησης έξω από σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος στα Χανιά το Πάσχα του 2013. Σε ανακοίνωση του ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Χανίων αναφέρει τα εξής:

Στην σημερινή δίκη αποφασίστηκε η παύση της ποινική δίωξης των αγωνιζόμενων κτηνοτρόφων σύμφωνα με την καινούρια νομοθεσία. Διώκονταν μέλη του ΔΣ του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Νομού Χανίων, ανάμεσα τους και ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Χανίων και της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων, Μανούσος Σταυριανουδάκης, για την κινητοποίηση έξω από κεντρικό κατάστημα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος στα Χανιά, το Πάσχα του 2013. Στην κινητοποίηση αυτή προχώρησαν οι κτηνοτρόφοι διαμαρτυρόμενοι για τις προσφορές από την εταιρία, αμνοεριφίων ενόψει του Πάσχα σε πολύ χαμηλές τιμές, που έχουν ως αποτέλεσμα να πιέζουν τις τιμές παραγωγού σε εξευτελιστικά επίπεδα.

Αυτό συνεχίζεται και σήμερα και από άλλες αλυσίδες αλλά γίνεται πιο μεθοδευμένα και δυστυχώς τώρα δεν μπορούμε να τους εντοπίσουμε. Πλέον οι κτηνοτρόφοι πουλάε το κρέας 3,70 ευρώ , για να μπορέσουν να ανταγωνιστούν αυτά τα δήθεν ελληνικά αμνοερίφια και σε πολλές περιπτώσεις δεν καταφέρνουν καν να τα πουλήσουν. Ο τρόπος που ενεργούν τα σουπερμάρκετ οδηγεί την τοπική κτηνοτροφία στον “θάνατο” της

Αυτοί θα μας δικάζουν αλλά εμείς θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματα μας και δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ουκρανία: Τα κύρια σημεία του τελικού ανακοινωθέντος της Συνόδου Κορυφής

Περίπου 80 χώρες συμφώνησαν σήμερα στην Ελβετία στην «Σύνοδο Κουρφής/Διεθνή...

Κουρταλιώτικο φαράγγι: Αναστάτωση με νεαρό που λίγο έλειψε να πνιγεί

Σε κίνδυνο βρέθηκε την Κυριακή νεαρός που βούτηξε στα...