27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Ένα δείγμα της δράσης των ταγμάτων εφόδου

Ημερομηνία:

«Πετράλωνα, Κόρινθος, Λασήθι, οι συμμορίες της Χρυσής Αυγής χτυπάνε και δολοφονούν. Να διαλυθούν τώρα τα δολοφονικά Τάγματα εφόδου των νεοναζί της Χρυσής Αυγής και να μπουν στη φυλακή οι ιδρυτές τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή. «Οι πρόσφατες συλλήψεις νεοναζί της Χρυσής  Αυγής για εγκληματικές ρατσιστικές επιθέσεις στα Πετράλωνα, στο Λασήθι, στη Κόρινθο( σε έρευνα στο Χαϊδάρι) καθώς και  η εύρεση όπλων φέρνουν στο προσκήνιο την εικόνα μας τρομοκρατικής φασιστικής οργάνωσης για την οποία η ανοχή των θεσμών της Πολιτείας ξεπερνάει κάθε όριο. Ποιοι έχουν την ευθύνη γι αυτές τις εγκληματικές επιθέσεις αν όχι αυτοί που συγκροτούν και καθοδηγούν τα Τάγματα Εφόδου δηλαδή ο Μιχαλολιάκος και ο Κασσιδιάρης;», τονίζει η ΚΕΕΡΦΑ.

«Νεκρός έπεσε από μαχαίρωμα, ο Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα στις 17 Γενάρη και η Αστυνομία έτρεξε να το κουκουλώσει ως περιστατικό άσχετο με ρατσιστική βία παρά τα όπλα και τα πακέτα με φυλλάδια της Χρυσής Αυγής που βρέθηκαν στο σπίτι του ενός δράστη. Άραγε οι φωτογραφίες των δραστών γιατί δεν δημοσιοποιήθηκαν; Ποιοι βρίσκονται στο κύκλο που τους προστατεύει και επιδιώκει την αποφυλάκιση τους;», αναφέρει και συνεχίζει:

«Πολλοί βαριά τραυματίες στο Λασίθι στην επίθεση σε βάρος μεταναστών σε οικισμό αγρεργατών με τον διαβόητο λυκειάρχη και κατηγορούμενο  για βιασμό μαθήτριας του, κάτι που η ίδια το κατήγγειλε σε ζωντανή  εκπομπή ραδιοφώνου. Ο αρχιναζί μπαινόβγαινε στο ορμητήριο της Χρυσής  Αυγής , το οποίο εγκαινιάστηκε με την προστασία των ΜΑΤ και τις ευλογίες του Κασσιδιάρη. Είναι επικεφαλής του τοπικού τάγματος εφόδου που έχει δράσει ξανά στη περιοχή».

«Άγνωστος ο αριθμός των θυμάτων στη Κόρινθο από τη δράση των παρατρεχάμενων νεοναζί του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, ο οποίος είχε χτυπήσει ακόμη και Δήμαρχο της περιοχής.  όπου οι καταγγελίες για πυροβολισμούς από περίπολο της Χρυσής Αυγής και οι επιθέσεις έξω από το στρατόπεδο συγκέντρωσης και στους οπαδούς της ΑΕΚ που οργάνωναν αλληλέγγυες κινήσεις για φτωχούς . Στην επίθεση έξω από καταυλισμό προσφύγων όπου αυτοκίνητο πέταξε στον αέρα τραυματίζοντας τον πρόσφυγα με την παρουσία  ρεπόρτερ».

«Στη Σπάρτη το οπλοστάσιο  των φασιστών ξεπερνούσε τους  εξήντα εμπρηστικούς βομβιστικούς  μηχανισμούς. Ο δράστης των επιθέσεων έχασε τη ζωή του όταν έσκασε στα χέρια του ένας βομβιστικός μηχανισμός. Αραγε, μόνος του τα κατασκεύασε; Την ίδια ώρα κραυγαλέες υποθέσεις φασιστικών επιθέσεων όπως αυτές στον Αγιά Παντελεήμονα «καθυστερούν» να φτάσουν στις αίθουσες των δικαστηρίων. Η μόνη εγγύηση ότι θα αφοπλιστούν και θα παροπλιστούν τα Τάγματα εφόδου των νεοναζί της Χρυσής  Αυγής είναι η ανάπτυξη του αντιφασιστικού κινήματος στο πλευρό των εργαζομένων που αντιστέκονται με απεργίες και διαδηλώσεις στα εξοντωτικά μέτρα λιτότητας και τις επιθέσεις των αφεντικών», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ (mapsara@pegasus.gr) ΕΘΝΟΣ με πληροφορίες από tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ