15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ένταση κατά την έλευση του Υπουργού Υγείας στο νοσοκομείο Χανίων με εργαζόμενους σε αναστολή – Τι είπε για το ζήτημα της υποστελέχωσης

Ημερομηνία:

Ένταση δημιουργήθηκε κατά την έλευση του Υπουργού Υγείας κ. Θανάση Πλεύρη στο νοσοκομείο Χανίων. Υγειονομικοί σε αναστολή τον υποδέχθηκαν με συνθήματα και γιουχαϊσματα με αποτέλεσμα ο Υπουργός Υγείας.

Σύμφωνα με τους υγειονομικούς, τέθηκαν σε αναστολή όχι για να προστατευθεί η δημόσια υγεία αλλά επειδή υπάρχει σχέδιο εκ μέρους της κυβέρνησης να γίνουν όλα ιδιωτικά. Στο νοσοκομείο Χανίων σε αναστολή βρίσκονται 110 εργαζόμενοι ενώ στο σύνολο της χώρας φτάνουν τους 7.000.

Η Χρυσούλα Χατζησάββα, ιατρός στο περιφερειακό ιατρείο Κολυμπαρίου η οποία έχει τεθεί σε αναστολή τόνισε τα εξής:

“Βγήκαμε εκτός εργασίας όμως δεν υπήρξε φροντίδα ώστε να αντικατασταθούμε και ο κόσμος να έχει τη φροντίδα που είχε και έχασε. Το ιατρείο στο Κολυμπάρι λειτουργούσε καθημερινά και τώρα λειτουργεί δύο μέρες την βδομάδα και πολλές φορές ούτε δύο φορές. Χωριά πλέον δεν δέχονται καμία επίσκεψη γιατρού. Θα θέλαμε να πρυτανεύσει η λογική και η αλήθεια”

Ο Υπουργός παρέστη σε συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρου του ιδρύματος παρουσία της διοίκησης αλλά και ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού καθώς και εργαζομένων. Σημειώνουμε ότι στη σύσκεψη δεν επιτράπει η παρουσία των ΜΜΕ.

Πάντω, σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ για το καυτό θέμα της υποστελέχωσης του νοσοκομείου και των τεράστιων ζητημάτων που αυτό δημιουργεί στην εύρυθμη λειτουργία του ο κ. Πλευρης είπε ότι:

“Η προκήρυξη των 4.000 θέσεων νοσηλευτών βρίσκεται στον ΑΣΕΠ και μέσα στι επόμενες ημέρες θα αναρτηθεί. Αντίστοιχα θα βγει προκήρυξη για 700 θέσεις γιατρών. Υπάρχει πρόβλημα σε στοχευμένες ειδικότητες. Με κίνητρα που επεξεργάζεται η αναπληρώτρια Υπουργός θέλουμε να εξαντλήσουμε τις δυνατότητες για να καλυφθούν οι θέσεις όπου υπάρχουν κενά”.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε και στην ένταξη του νοσοκομείου Χανίων στο Ταμείο Ανάκαμψης:

“Στόχος μας είναι με τα 450 εκατομμύρια που έχουμε για τα νοσοκομεία από το Ταμείο Ανάκαμψης και με τις προκηρύξεις 6000 θέσεων για γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό που θα έχουν βγει μέσα στο καλοκαίρι να μπορέσουμε και να τα αναβαθμίσουμε κτιριακά και να στελεχώσουμε το νοσοκομείο”.

Από την πλευρά του ο διοικητής του νοσοκομείου Χανίων κ. Γιώργος Μπέας είπε ότι προσωρινή λύση στο πρόβλημα της υποστελέχωσης δίνεται μέσω ΦΕΚ που δίνει τη δυνατότητα παράτασης συνταξιοδότησης σε γιατρούς για ένα εξάμηνο ακόμα. Όπως είπε, συνταξιοδοτηθέντες γιατροί που είχαν αποχωρήσει ως τις 30 Ιουνίου θα επανέλθουν, πράγμα που, κατά τον Διοικητή, λύνει το πρόβλημα στη Β’ Χειρουργική.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ