17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Το ξέσπασμα της μητέρας: “Συνεχίζει να σκοτώνει την Γαρυφαλλιά”

Ημερομηνία:

“Πόσο προκλητική είναι η στάση του δολοφόνου να συνεχίζει να δολοφονεί τη Γαρυφαλλιά μας, ισχυριζόμενος ψυχικό νόσημα; Ένα χρόνο σχεδόν μετά τη δολοφονία της, δεν έγινε δεκτός ο ισχυρισμός του από το δικαστήριο. Δεν πάσχει από τίποτα. Κανένα ψυχικό νόσημα, κανένα ελαφρυντικό.

Στο άκουσμα των πραγματογνωμοσυνών αισθανθήκαμε μια ανακούφιση. Ανακούφιση πως θα δικαστεί και θα γίνει το πρώτο βήμα προς τα ισόβια. Δικαίωση, όχι, δεν θα αισθανθούμε ακόμα. Ίσως και ποτέ, γιατί η μόνη δικαίωση είναι να γυρίσει πίσω η Γαρυφαλλιά μας”.

Με αυτά τα λόγια περιγράφει στη Realnews, η Αλεξάνδρα Μάκου, μητέρα της άτυχης 26χρονης, την οργή της για την προσπάθεια του δράστη να επικαλεστεί ψυχική ασθένεια, για να δικαιολογήσει έτσι τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς. Υπενθυμίζεται ότι τελικά ο δολοφόνος, που πριν από ένα χρόνο έκοψε το νήμα της ζωής της 26χρονης στη Φολέγανδρο, θα οδηγηθεί στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, όπου αναμένεται να δικαστεί για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, καθώς, σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας της Γαρυφαλλιάς, Αλέξη Κούγια, οι Αρχές απέρριψαν την αιτιολογία του ψυχικά ασθενούς που επικαλέστηκε ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία.

Δύσκολες ώρες

Η μητέρα της Γαρυφαλλιάς, με όση δύναμη της έχει απομείνει και με βλέμμα παγωμένο, μιλά για τον δολοφόνο της 26χρονης κόρης της και ζητά από τη Δικαιοσύνη να τιμωρηθεί ο δράστης με την ποινή των ισοβίων. «Ένα αίσθημα δικαίωσης θα είναι για εμάς να μη βγει ποτέ από τη φυλακή και τα ισόβια να είναι ισόβια. Και όταν θα σταθώ απέναντί του στο δικαστήριο, δεν
ξέρω πώς θα αντέξω να μη γίνω ένα αγρίμι, που θα θέλει να τον κατασπαράξει».

Τα λόγια της συγκλονίζουν. Όπως λέει, οι ώρες που θα πρέπει να αντικρίσει τον δράστη στη δικαστική αίθουσα θα είναι πολύ δύσκολες για εκείνη και την οικογένειά της και σημειώνει πως η καρδιά της θα ραγίζει από τον πόνο που θα αισθάνεται. «Θα τιμήσω την κόρη μου και θα σταθώ εκεί με σθένος, μέχρι να ακούσω… ένοχος και ισόβια. Πραγματικά, δεν ξέρω πώς ο πατέρας και
τα αδέλφια της θα αντέξουν να τον ακούν και να τον βλέπουν. Όλοι μαζί θα είμαστε εκεί, μπροστά του. Μπροστά σε αυτόν τον κτηνάνθρωπο που αφαίρεσε τη ζωή της Γαρυφαλλιάς μας.

Και ένα μόνο ξέρω, πως η ψυχή μας θα σπαρταράει από τον πόνο και την οργή μας», αναφέρει χαρακτηριστικά η Αλ. Μάκου.

«Πιστεύουμε στην ελληνική Δικαιοσύνη και ζητάμε τη δικαίωση της ισόβιας κάθειρξης και όχι εκδίκηση. Όλες οι οικογένειες των αδικοχαμένων παιδιών αυτό ζητάμε. Γιατί όλες οι οικογένειες έχουμε γίνει μια μεγάλη οικογένεια. Δυστυχώς, μας ένωσαν ο πόνος, η απώλεια, το δάκρυ. Και μέσα από τον πόνο, ενωμένοι, προσπαθούμε να γίνουμε ασπίδα ενάντια στη βία. Τα παιδιά μας έγιναν φάρος, φως για να δημιουργηθεί το “Γίνε Ανθρωπος” σε συνεργασία με το CSI Institute. Είναι μια μεγάλη ομάδα εθελοντών νέων ανθρώπων με ενσυναίσθηση, που θέλουν μαζί με εμάς να γίνουν ασπίδα ενάντια σε κάθε μορφή βίας», καταλήγει η μητέρα της Γαρυφαλλιάς.

«Μοιραίος καβγάς»

Ο 31χρονος σήμερα Δημήτρης Βέργος γνωρίστηκε τον Αύγουστο του 2020 στην Κόρινθο με τη Γαρυφαλλιά σε κοινή τους παρέα και, όπως κατέθεσε στις ανακριτικές Αρχές, βρίσκονταν μία με τρεις φορές την εβδομάδα, ενώ είχαν επικοινωνία και μέσω social media. Επέλεξαν να πάνε διακοπές μαζί και να κάνουν ελεύθερο κάμπινγκ στη Φολέγανδρο, όπου έφτασαν στις 13 Ιουλίου του 2021.

Σύμφωνα με όσα είπε στις Αρχές, την Παρασκευή 16 Ιουλίου ξύπνησαν στη σκηνή τους κατά τις 12 το μεσημέρι και αποφάσισαν να πάνε για μπάνιο στην παραλία της Λυγαριάς και αμέσως μετά για φαγητό. Κατά τη διαδρομή, η Γαρυφαλλιά έβλεπε τον χάρτη υποδεικνύοντας στον τότε 30χρονο ποια διαδρομή να ακολουθήσει. Ο δράστης, όμως, άρχισε να εκνευρίζεται όταν διαπίστωσε ότι η άτυχη κοπέλα τού έδινε λάθος οδηγίες και γι’ αυτό ξεκίνησαν να λογομαχούν έντονα. Κατά την απολογία του, ο Δ. Βέργος ισχυρίστηκε ότι δεν κατάλαβε πώς το αυτοκίνητο έφυγε από την πορεία του κατά τη διάρκεια του διαπληκτισμού.

«Πηγαίναμε από άλλο δρόμο και μετά ξαναγυρίσαμε πίσω. Το αμάξι μού έφυγε. Ήμασταν στο κέντρο του δρόμου και έπρεπε να κάνω στροφή και ενώ διαπληκτιζόμασταν το αμάξι προσέκρουσε στις πέτρες».

Στη συνέχεια, ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι την έσπρωξε, «δεν θυμάμαι πόσες φορές την έσπρωξα. Νομίζω ότι την έσπρωξα προς τον γκρεμό». Στη συμπληρωματική του κατάθεση είχε πει ότι «θυμάμαι να είμαστε μπροστά από το αμάξι και να τη σπρώχνω μία φορά προς την πλευρά του γκρεμού και στη συνέχεια την είδα στη θάλασσα».

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, οι κακώσεις που έφερε η Γαρυφαλλιά κυρίως στο κεφάλι ήταν ικανές να της προκαλέσουν αναισθησία και έντονο άλγος, ενώ στη θάλασσα έπεσε χωρίς τις αισθήσεις της, αλλά και πολύ αδύναμη από τα χτυπήματα.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...