13.8 C
Chania
Sunday, April 28, 2024

Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, αποχώρηση παρατάξεων και ματαίωση του Δ.Σ. με αφορμή τη στάση Τάσου Βάμβουκα υπέρ του “ΝΑΙ”

Ημερομηνία:

Τίποτα δεν προμήνυε αυτό που συνέβη στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων. Η επιθυμία της μειοψηφίας ήταν να συζητηθεί το θέμα της στάσης που τήρησε ο Δήμαρχος Χανίων στο δημοψήφισμα. Η συζήτηση που είχε ξεκινήσει δια του τύπου συνεχίστηκε και στο δημοτικό συμβούλιο. Και ενώ ολοκληρώθηκε δίχως ιδιαίτερες εντάσεις ο πρώτος κύκλος τοποθετήσεων με τους αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων και του δήμαρχου Χανίων, τελικώς επήλθε σύγκρουση.

Η ένταση δημιουργήθηκε κατά την τοποθέτηση του επικεφαλή της δημοτικής παράταξης “ΑΝΤΑΡΣΙΑ στα Χανιά” ο οποίος μίλησε με οξείς χαρακτηρισμούς για τη στάση που τήρησε ο δήμαρχος Χανίων τη βδομάδα προ του δημοψηφίσματος.

Υπήρξαν αντιδράσεις και ζήτησαν τον λόγο και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι. Όμως, εκεί, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Περράκης απαγόρευσε τη συνέχιση της συζήτησης.

Αυτό, εξόργισε τους επικεφαλείς της μειοψηφίας οι οποίοι χαρακτήρισαν πρωτόγνωρη τη συγκεκριμένη ενέργεια και αντιδημοκρατική με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν από την αίθουσα καταγγέλοντας τη στάση του προεδρείου του Δ.Σ. Πιο συγκεκριμένα, από την αίθουσα αποχώρησαν οι δημοτικές παρατάξεις “Πρωτοβουλία Πολιτών Πρώτα ο Άνθρωπος” με επικεφαλή τον Γιάννη Σαρρή, η “Λαϊκή Συσπείρωση” με επικεφαλή τον Νίκο Παπαντωνάκη και η “Ανταρσία στα Χανιά” με επικεφαλή τον Σεραφείμ Ρίζο.

Με παρέμβαση του Δημάρχου Χανίων οι δημοτικές παρατάξεις και υπό τον κίνδυνο ακύρωσης του Δ.Σ., οι επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων μεταπείστηκαν και επέστρεψαν στο δημοτικό συμβούλιο ενώ ο κ. Βάμβουκας προσπάθησε να πείσει και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να επιτρέψει τη συνέχιση της συζήτησης. Τελικώς, ο κ. Περράκης επέτρεψε τη συνέχιση της συζήτησης όμως εκεί αποχώρησε ο κ. Σκουλάκης αφού θεώρησε ότι δεν έπρεπε να συνεχιστεί η συζήτηση.

Ακολούθησε ένα μικρό διάλειμμα και αφού ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβούλιο επέμενε στην άρνησή του να εφαρμόσει τον κανονισμό αποχώρησαν οι δημοτικές παρατάξεις με αποτέλεσμα να ακυρωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: Κοινή ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων για την εισβολή αστυνομικών σε σπίτι φοιτήτριας

Με κοινή τους ανακοίνωση οι φοιτητικοί συλλόγοι Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας,...

Πορεία στις γειτονιές της Νέας Χώρας ενάντια στην ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι

Παρέμβαση - πορεία στην γειτονιά της Νέας Χώρας πραγματοποιήθηκε...

Ισπανία: Θα παραδώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Η Ισπανία θα παραδώσει στην Ουκρανία πυραύλους για τα...