20.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Χανίων: Ευχόμαστε να έρθει η στιγμή που όλα τα σχολεία της πόλης (αλλά και της χώρας) θα είναι Πρότυπα/ Πειραματικά

Ημερομηνία:

Με κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα το ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δ. Χανίων εκφράζει θέση για το ζήτημα που προέκυψε με τη δημιουργία Πρότυπων η Πειραματικών σχολείων.

Στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

«Το σίγουρο, όπως προέκυψε από την συζήτηση, είναι ότι οι μαθητές ενός τέτοιου σχολείου βρίσκονται σε υψηλότερο μεσοσταθμικά επίπεδο από τους υπόλοιπους μαθητές, άλλωστε αυτή είναι και η κυριότερη αιτία της αθρόας υποβολής υποψηφιοτήτων για φοίτηση στα εν λόγο σχολεία. Καθιστά αυτός και μόνο ο λόγος αναγκαία την ίδρυση ενός πειραματικού σχολείου. Η απάντηση είναι όχι. Στο ερώτημα όμως αν το καθιστά χρήσιμο η απάντηση είναι ναι. Είναι το σχολείο που προσπαθεί να δώσει ένα άλλο επίπεδο εκπαίδευσης και ναι αυτό το επίπεδο θέλουμε όλοι για τα παιδιά μας. Αν επωφελείται όλος ο εκπαιδευτικός ιστός της πόλης και πάλι η απάντηση είναι ναι. Όλα τα σχολεία της πόλης θα μπορούν να αναπτύξουν ιδιαίτερες συνεργασίες και να ενταχθούν σε υψηλά προγράμματα. Οι μαθητές, τα παιδιά μας, ακόμη και όταν δεν είναι μαθητές του Πειραματικού θα μπορούν να συμμετέχουν σε μεικτές ομάδες απολαμβάνοντας τα οφέλη.

Εκφράστηκαν εντός του ΔΣ σχετικές απόψεις με την δημιουργία μίας ομάδας αριστείας η οποία θα ωφελείται τα μέγιστα από την δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση ενώ οι υπόλοιποι θα μένουν στην ποταπή καθημερινότητα.

Ως Ένωση Γονέων οφείλουμε να αγωνιζόμαστε προκειμένου να δίδονται ευκαιρίες σε όλους τους μαθητές αλλά δεν υπάρχει χειρότερη μορφή αδικίας από το να αντιμετωπίζεις ίσα τους άνισους. Όπως επικροτούμε και απαιτούμε την ύπαρξη των Ειδικών Σχολείων, των Μουσικών και Καλλιτεχνικών (μακάρι να ιδρυθεί και στην πόλη μας) Σχολείων, την παράλληλη στήριξη, κατακρίνουμε την κατάργηση των Αθλητικών Σχολείων έτσι λάβαμε την απόφαση (κατά πλειοψηφία) να ζητήσουμε την ίδρυση/ μετατροπή Πειραματικών/ Προτύπων σχολείων σε όλες τις βαθμίδες στην πόλη μας.

Ευχόμαστε να έρθει η στιγμή που όλα τα σχολεία της πόλης (αλλά και της χώρας) θα είναι Πρότυπα/ Πειραματικά, θα έχουν το εξοπλισμό που απαιτείται να έχει κάθε σύγχρονο σχολείο, θα διαθέτουν τους χώρους και τη δομή του σήμερα με βιβλία που θα ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του σήμερα.

Θέλουμε το αύριο σήμερα.

Ελπίζουμε στην προσπάθεια για έγκριση του αιτήματος μας να βρούμε συμπαραστάτες τους εκπαιδευτικούς, τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας και φυσικά το Δήμο Χανίων.»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κίσσαμος: “Πλούτος Παγκόσμιας Κληρονομιάς που χάνεται στους πέντε ανέμους”

Παρέμβαση για την προστασία, διάσωση και περαιτέρω ανάδειξη των ...

Αφιέρωμα στον Καβάφη και μουσική βραδιά στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Ένα σημαντικό αφιέρωμα στον ποιητή Κ. Καβάφη, παρουσίαση νέων...

Βιβλιοπαρουσίαση: «Αυτός ο ρόλος ήθελε Ελένη Παπαδάκη» από τις εκδόσεις Ροδάμανθυς

Η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Πνευματικό...