22.8 C
Chania
Wednesday, May 8, 2024

Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων ν. Χανίων: «Αλήθεια, ο δικός τους πληθωρισμός με τι ρυθμούς τρέχει; Ανοιχτές παραλίες για όλους»

Ημερομηνία:

Με κείμενό της η Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων ν. Χανίων στέκει απέναντι στην πρόταση της Ένωσης Ξενοδόχων για εισιτήριο 10 ευρώ σε Μπάλο και Ελαφονήσι θεωρώντας την εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου ως αντικοινωνικό. Αναρωτιέται μάλιστα, «αλήθεια, ο δικός τους πληθωρισμός με τι ρυθμούς τρέχει;»

Διαβάστε την ανακοίνωση της Ένωσης:

Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος ξαναήρθε στην επικαιρότητα το θέμα της αύξησης του εισιτηρίου στον Μπάλο της Γραμβούσας από 1 ευρώ που είναι σήμερα. Μόνο που ενώ πέρυσι μιλούσαν για  3-5 ευρώ φέτος ρίχτηκε στο τραπέζι  τα 10 ευρώ. Αλήθεια  ο δικός τους  πληθωρισμός  με τι ρυθμούς τρέχει;

Είμαστε αντίθετοι  με την νοοτροπία ότι ο τουρισμός πρέπει να είναι για τους λίγους, για τους τουρίστες  που διαμένουν στα 5 αστερα  ξενοδοχεία που θα μπορούν  να πληρώνουν εισιτήρια για παραλίες της περιοχής μας.

Το μέτρο της επιβολής τέλους στους τουρίστες είχε αποτελέσει θέμα συζήτησης στην Βενετία πριν από χρόνια  και η πρόταση ότι  όποιος επισκέπτεται στην πόλη των καναλιών πρέπει να καταβάλει συγκεκριμένο τέλος απορρίφθηκε ως αντικοινωνικό μέτρο.

Ας  πάψουμε  να  βλέπουμε  τον  τουρίστα  σαν  το  θύμα  που  θα  καλύψει  τις  όποιες  χρηματικές  ανάγκες  μας ,  εάν  υπάρχουν  ανάγκες  για  κάποιες  βελτιώσεις  σε  υποδομές,  όπως  τουαλέτες  κλπ,  υπάρχει  το  ΕΣΠΑ  με  γενναία  χρηματοδότηση,  άλλωστε  ο  Μπάλος  μόνο  αυτοκινητόδρομο  που  θα  αλλοιώσει  το  περιβάλλον  δεν  χρειάζεται.

Είμαστε  υπέρ  της  ελεύθερης  εισόδου  των  τουριστών  και  των  συμπολιτών  μας  σε  όλους  τους  όμορφους  τόπους  που  η  φύση  γενναιόδωρα  δώρισε  στην  περιοχή  των  Χανίων  χωρίς  περιορισμούς, κάτι  που  φέρνει  περισσότερους  τουρίστες,   με  μόνο  μέλημα  την  προστασία  του  περιβάλλοντος  μέσω  της  ευαισθητοποίησης  του  επισκέπτη,  χωρίς  αποκλεισμούς  και  εισιτήρια  που  διώχνουν  τον  κόσμο  και  ζημιώνουν  τον  τουρισμό.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Από το μηδέν ξανά η δίκη στο Μάτι μετά την έφεση της Εισαγγελίας

Από μηδενική βάση θα κριθεί η υπόθεση για τη...

Ακρίβεια: Έξι στους δέκα «μόλις τα βγάζουν πέρα» – Κλιμάκωση των προβλέψεων για άνοδο των τιμών

Στοιχειώνει τα ελληνικά νοικοκυριά η ακρίβεια κάτι που αποτυπώνεται...

Πολάκης κατά πάντων μετά την απόσυρση του εμβολίου της Astra Zeneca

Την οργισμένη αντίδραση του Παύλου Πολάκη προκάλεσε η ανακοίνωση της φαρμακοβιομηχανίας Astra...

Ο ράπερ Macklemore ξαναχτυπά υπέρ φοιτητών και Παλαιστινίων – Νέο τραγούδι

Ένα νέο κομμάτι, το Hind’s Hall, το οποίο παρέχει σθεναρή...