19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Έργα τη νύχτα στο Ηράκλειο για να αποφευχθεί το “μποτιλίαρισμα”

Ημερομηνία:

Ολονύχτιες εργασίες για να μην δημιουργηθούν κυκλοφοριακά προβλήματα σε κεντρική αρτηρία τις ώρες αιχμής υιοθετούν για πρώτη φορά, οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης όπως αποκάλυψε ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών έργων κ. Νίκος Σκουλάς, μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη.

Πρόκειται για το τμήμα της λεωφόρου Καζαντζίδη που διέρχεται και κάτω από τη γέφυρα της Αλικαρνασσού στο οποίο θα πραγματοποιηθούν έργα ασφαλτόστρωσης τις επόμενες εβδομάδες το ποιο πιθανό μετά τις εορτές.

Σύμφωνα με τον κ. Σκουλά τα έργα αυτά για την αποκατάσταση του δρόμου είναι απαραίτητα, θα διαρκέσουν 3 ημέρες και θα γίνουν τις νυχτερινές ώρες μέχρι το πρωί μέχρι να ολοκληρωθούν.

Η πρακτική αυτή που δεν είναι άγνωστη στο εξωτερικό αλλά και σε έργα στην Αθήνα, πρώτη φορά θα εφαρμοστεί συστηματικά επί τρεις ημέρες σε έργο της Κρήτης καθώς η λεωφόρος Καζαντζίδη δέχεται μεγάλο κυκλοφοριακό φορτίο και είναι δρόμος απ όπου διέρχονται καθημερινά χιλιάδες αυτοκίνητα.

Η απόφαση ελήφθη καθώς τον περασμένο Ιούνιο στο ανατολικό τμήμα του δρόμου κάτω από την γέφυρα Αλικαρνασσού τα έργα της ασφαλτόστρωσης την ημέρα είχαν προκαλέσει κυκλοφοριακό μπλακ άουτ και είχαν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από τους οδηγούς που περιφερόταν σε άλλους δρόμους για να φτάσουν στον προορισμό τους βιώνοντας μια απίστευτη “Οδύσσεια” μέσα στο χάος που είχε δημιουργηθεί.

Το ίδιο έγινε και στην ασφαλτόστρωση από την Παπαναστασίου έως το Γιόφυρο με απίστευτα “μποτιλιαρίσματα” και μεγάλη ταλαιπωρία των οδηγών και μάλιστα εν μέσω τουριστικής σεζόν.

Μετά λοιπόν απ όλα αυτά και τις επισημάνσεις από πολίτες που έγιναν μέσω του Ράδιο Κρήτη αποφασίστηκε αυτή η “τομή” για το συγκεκριμένο έργο που ελπίζουμε να συνεχιστεί σε δύσκολα σημεία της πόλης.

Αρχές του 2023 το έργο στο νότιο τμήμα

Για το άλλο νότιο τμήμα της από Γιόφυρο προς Παπαναστασίου η ασφαλτόστρωση σύμφωνα με τον κ. Σκουλά θα ξεκινήσει αρχές του 2023 και πάντως πριν τους καλοκαιρινούς μήνες. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η ασφαλτόστρωση από το Γιόφυρο έως τα Ελληνοπεράματα

Όσον αφορά τα αντιπλημμυρικά έργα από τον κόμβο Καλλιθέας έως τον κόμβο Αλικαρνασσού, ο αντιπεριφερειάρχης δεν προσδιόρισε το πότε θα ολοκληρωθούν την ώρα που σύμβαση με τον εργολάβο προβλέπει 12μηνο. “Το συντομότερο δυνατό” κατέληξε ο κ. Σκουλάς.

ekriti.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News και στο facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Amazon επενδύει 150 δισ. δολάρια σε υποδομές ΑΙ

Σχεδόν 150 δισ. δολάρια σχεδιάζει να δαπανήσει η Amazon τα επόμενα...

Χαμηλή αγοραστική δύναμη, φθηνή εργασία και ακρίβεια – Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι

Κακά μαντάτα για τα ελληνικά νοικοκυριά κομίζουν οι δείκτες...