18.8 C
Chania
Friday, December 5, 2025

Έρευνες για Μνημόνιο, Siemens και ΕΡΤ προαναγγέλλει η Κωνσταντοπούλου

Ημερομηνία:

Τη δικαιοσύνη ως βασική προτεραιότητα μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έθεσε η βουλευτής του κόμματος Ζωή Κωνσταντοπούλου. Προτεραιότητά μας θα είναι να ρίξουμε άπλετο φως στις υποθέσεις από τις οποίες θυματοποιήθηκε ο ελληνικός λαός και υπονομεύθηκε το δημόσιο συμφέρον, δηλώνει στο Βήμα της Κυριακής, και ως τέτοιες υποθέσεις αναφέρει την ΕΡΤ, το Μνημόνιο, τη Siemens, τη λίστα Λαγκάρντ, τις υποθέσεις υποβρυχίων-εξοπλιστικών και την εκποίηση δημόσιας περιουσίας.

Το Σάββατο άλλωστε από το βήμα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας έθεσε επίσης ως βασική προτεραιότητα τη δικαιοσύνη, χρησιμοποιώντας μάλιστα την ιστορική φράση του Ηλία Ηλιού «θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα».

Αναφερόμενη στο οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τη σχέση του με τους ξένους εταίρους, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ξεκαθαρίζει για την διαπραγμάτευση με την ΕΕ, ότι δεν θα γίνει από μηδενική βάση, αλλά στη βάση του ευρωπαϊκού κεκτημένου δεκαετιών για την προστασία των κοινωνικών δικαιωμάτων, αλλά και στη βάση του προηγούμενου της διαγραφής του γερμανικού χρέους του 1953.

Τέλος σχολιάζοντας την επικείμενη εκλογή  Προέδρου της Δημοκρατίας που θα ακολουθήσει τις εκλογές, δηλώνει ότι το κόμμα της δεν θα βαδίσει στην πεπατημένη των «διακοσμητικών Προέδρων»-εκτελεστικών οργάνων της κυβέρνησης «που εκδίδουν Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου με τη σέσουλα και ανοιγοκλείνουν τη Βουλή κατά παραγγελία».

tvxs.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

24ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζόμενων στους Δήμους στις 16 Δεκεμβρίου

24ωρη πανελλαδική απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στις 16 Δεκεμβρίου: «Φτάνει...

Αποσύρθηκε από το Ευρωπαϊκό 25άρας ο Παπαστάμος

Άτυχος στάθηκε ο Χανιώτης κολυμβητής Απόστολος Παπαστάμος, ο οποίος...