19.8 C
Chania
Wednesday, October 9, 2024

Έφοδος ΠΟΕ – ΟΤΑ σε ελληνογερμανική συνάντηση Δημάρχων

Ημερομηνία:

Να εισβάλουν σε ξενοδοχείο του Αμαρουσίου όπου ήταν προγραμματισμένη συνάντηση Ελλήνων και Γερμανών Δημάρχων, και στην οποία υπετίθετο ότι θα συμμετείχε και ο εντεταλμένος της γερμανίδας Καγκελαρίου Γιόακιμ Φούχτελ, αποπειράθηκαν μέλη της ΠΟΕ – ΟΤΑ το πρωί της Πέμπτης.

Η ΠΟΕ – ΟΤΑ ενημέρωσε τα μέλη της για την αιφνίδια κινητοποίησή της με ένα μάλλον σιβυλλικό SMS που έγραφε «Η ΠΟΕ – ΟΤΑ πίνει καφέ με τον Φούχτελ και Δημάρχους της Αττικής».

Ετσι, γύρω στις 10.00 το πρωί, και ενώ οι περισσότεροι από τους Γερμανούς Δημάρχους είχαν ήδη προλάβει να εισέλθουν στο ξενοδοχείο «Σίβιτελ Ολύμπικ» επί της οδού Κηφισίας 2 στο Μαρούσι, μέλη και συνδικαλιστές της ΠΟΕ – ΟΤΑ απέκλεισαν την είσοδό του εμποδίζοντας την προσέλευση των Ελλήνων αιρετών.

Μάλιστα, κάποια μέλη της ΠΟΕ – ΟΤΑ έσκισαν και έκαψαν σημαία της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ακολούθησε πανδαιμόνιο και προπηλακισμοί καθώς οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ – ΟΤΑ ήρθαν αντιμέτωποι και με τις δυνάμεις των ΜΑΤ και προς στιγμή απειλήθηκε γενικευμένη συμπλοκή και επεισόδια.

Σημειωτέον ότι σκοπός της συνάντησης Ελλήνων και Γερμανών Δημάρχων ήταν η ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε τομείς όπως η καθαριότητα καθώς και αδελφοποιήσεις και άλλες συνεργασίες.

Στις 12.00 το μεσημέρι η ελληνογερμανική συνάντηση Δημάρχων διεξαγόταν κανονικά, ενώ έξω από το ξενοδοχείο παρέμεναν συγκεντρωμένοι συνδικαλιστές και εργαζόμενοι της ΠΟΕ – ΟΤΑ και σταδιακά η ένταση εκτονώθηκε.

Οπως δήλωσε ο δήμαρχος Βριλησσίων, Κ. Ιωαννίδης, «ήρθαμε για ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών στον τομέα του τουρισμού, της νεολαίας και της ενέργειας. Συζητάμε τρόπους οικογενειακής εξοικονόμησης ενέργειας, εξοικονόμησης ενέργειας από τον ηλεκτροφωτισμό, δημιουργίας δικτύων υποδομών για εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς και την αξιοποίηση των απορριμμάτων».

«Δεν είχε λόγο αυτή η διαμαρτυρία της ΠΟΕ-ΟΤΑ» επισήμανε ο κ. Ιωαννίδης και πρόσθεσε ότι «οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονταν για τις απολύσεις. Όμως, δεν είναι αυτό το θέμα της σημερινής συγκέντρωσης. Εμείς έχουμε επισήμως ταχθεί υπέρ των αιτημάτων των εργαζομένων. Η τοπική αυτοδιοίκηση χρειάζεται προσωπικό. Δεν έχουμε περιθώριο να χάσουμε κανέναν εργαζόμενο. Αλλά τι θα γίνει; Την επόμενη φορά, εάν έχουμε συνάντηση με Βρετανούς δημάρχους, πάλι τα ίδια θα γίνουν;».

Από την πλευρά της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ο πρόεδρός της Θ. Μπαλασόπουλος δήλωσε ότι «οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να αποτρέψουν το ξεπούλημα της περιουσίας των δήμων και το κλείσιμο των υπηρεσιών τους».

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ