17.8 C
Chania
Monday, May 13, 2024

Ίδρυση της «Εργατικής Ενότητας»

Ημερομηνία:

Η οικονομική κρίση και η αδιέξοδη αντεργατική πολιτική των κυβερνήσεων και των συνεργατών τους (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ) έχουν φτάσει τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού Τομέα στο απροχώρητο.
Η μείωση των μισθών έχει φτάσει στο 50% με ανάλογη μείωση του εισοδήματος μέχρι και μείωση 100% για τους ανέργους. Η επίσημη ανεργία έχει φτάσει το 30% του ενεργού πληθυσμού, με εκτόξευση στο 61% στους νέους!!!

Ποσοστά, που μόνο σε συνθήκες πολέμου απαντώνται!!!

Αριθμοί, που δείχνουν το βάθος της καταστροφής του κοινωνικού ιστού!!!

Από την άλλη πλευρά, η κατεδάφιση του κράτους πρόνοιας μειώνει όλο και περισσότερο την δυνατότητα για άμβλυνση των κοινωνικών  πιέσεων.

Το εργατικό κίνημα, μετά τα απεργιακά ξεσπάσματα με αρκετές απεργίες, έδειξε την διάθεσή του για αντίσταση. Παρ` όλα αυτά, στον ιδιωτικό τομέα η κατάσταση του εργατικού κινήματος είναι πολύ πίσω από τις ανάγκες των ημερών.

Ο μικρός αριθμός συνδικαλισμένων εργαζομένων, η ανυπαρξία συνελεύσεων και η ελλιπής των Δ.Σ. των σωματείων, η ύπαρξη σωματείων-σφραγίδες, λειτουργούν ως ο δούρειος ίππος του Κυβερνητικού συνδικαλισμού: Δηλαδή, πολυδιάσπαση – πολλά σωματεία στον ίδιο κλάδο – διάσπαση του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στο εργατικό κίνημα. Μα πάνω απ` όλα αυτά, είναι η ανυπαρξία κοινού προγράμματος δράσης του εργατικού κινήματος, σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο.

Σ` αυτή την συγκυρία, το Σάββατο 7/12/2013 συναντηθήκαμε συνδικαλιστές της «Αυτόνομης Παρέμβασης», συνδικαλιστές από άλλους χώρους της Αριστεράς, ανένταχτους Αριστερούς και ξεκινήσαμε την δημιουργία της «Εργατικής Ενότητας». Έχοντας σαν παρακαταθήκη τους αγώνες που δώσαμε στις δύσκολες συνθήκες των συσχετισμών στο εργατικό κίνημα και έξω απ` αυτό, θα δώσουμε την μάχη ενάντια στην Κυβερνητική πολιτική που καταστρέφει το μέλλον μας.

Μπροστά μας έχουμε την ποιοτική μάχη των αρχαιρεσιών σε Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και την ΓΣΕΕ. Πρέπει Πανελλαδικά και τοπικά ν` αποδυναμώσουμε τον Κυβερνητικό συνδικαλισμό – όρος απαραίτητος για να δώσουμε τις μάχες που έρχονται.

   Σ` αυτή μας την προσπάθεια θα επιδιώξουμε την ενότητα του συνόλου του Ταξικού και μη Κυβερνητικού συνδικαλισμού, χωρίς κανένα περιορισμό και προαπαιτούμενο!!!

    Στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης, αλλοίμονο σ` εκείνον που αγωνίζεται μόνος του για την συντήρηση του χώρου, της ομάδας ή του ατόμου του.   

Να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα που να ενοιοποιεί τα αιτήματα του κάθε κλάδου σε ορισμένα κεντρικά και Πολιτικά αιτήματα για ν` αλλάξουμε τους συσχετισμούς στο Εργατικό Κέντρο Χανίων. Παρά την όποια συνεργασία και εκλογική κάθοδο θα διεκδικήσουμε την κοινή δράση με όλες τις συνδικαλιστικές παρατάξεις και άτομα που κινούνται σε Ταξική κατεύθυνση.

Αγωνιζόμαστε για:

–          Την ανασύσταση του εργατικού κινήματος σε Ταξική κατεύθυνση.

–          Την αύξηση των συνδικαλισμένων εργαζομένων.

"google ad"

–          Την ενότητα του Εργατικού Κινήματος σε κάθε κλάδο και σε όλους τους κλάδους συνολικά.

–          Για την δημιουργία θεσμών αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας για να βάλλουμε φραγμό στην παραπέρα εξαθλίωσή μας και σαν προϋπόθεση του αγώνα μας.

–          Για την ενοποίηση του συνδικαλιστικού κινήματος Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

–          Να σταματήσουμε την παραπέρα καταστροφή του κοινωνικού ιστού απ` την Κυβερνητική πολιτική

–          Για την δημιουργία προγράμματος κοινών αιτημάτων και επιδιώξεων στο Εργατικό Κίνημα.

Για να βοηθήσουμε την έναρξη του κοινωνικού διαλόγου, ανοίξαμε την σελίδα στο facebook :  «Εργατική Ενότητα».

Για όποιους θέλουν να συμμετέχουν ενεργά στην έναρξη της προσπάθειάς μας, τηλέφωνα 6979978228,   6986157349.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο ΟΗΕ ζήτησε έρευνα για ομαδικούς τάφους που βρέθηκαν στη Γάζα – Το Ισραήλ απορρίπτει την κατηγορία

Τάφοι με εκατοντάδες πτώματα ανακαλύφθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες κοντά...

Συγκινεί η Μαρία Τζομπανάκη για τη γιορτή της μητέρας

Μια συγκινητική ανάρτηση έκανε η Μαρία Τζομπανάκη με αφορμή τη γιορτή της...

Μυλοπόταμος: Βρέθηκε πτώμα σε προχωρημένη σήψη

Η σορός ενός άνδρα, σε στάδιο προχωρημένης σήψης εντοπίστηκε...