20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

“Ίσες ευκαιρίες για όλους” – Μήνυμα Δημάρχου Χανίων για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Ημερομηνία:

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, στο μήνυμά του για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία επισημαίνει ότι ο δείκτης πολιτισμού μιας κοινωνίας καθορίζεται κυρίως από την αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο και τον σεβασμό στο αναφαίρετο δικαίωμα για ισότιμη συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες της καθημερινότητας.

Για κάποιους ανθρώπους όλα αυτά δεν είναι αυτονόητα είναι διεκδικήσεις. Διεκδικήσεις, που βρίσκουν εμπόδια και πολλές φορές απαξιώνονται”, τονίζει στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Χανίων, αναφέροντας ότι στον Δήμο Χανίων τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πρόοδος, η οποία, ωστόσο, δεν είναι αρκετή.

“Υπάρχουν πολλά ακόμα, που πρέπει να γίνουν, ώστε κάθε άτομο με αναπηρία να μπορεί να διεκδικήσει και να κερδίσει όλα όσα δικαιούται και αξίζει. Στον Δήμο Χανίων σε αυτή τη κατεύθυνση δουλεύουμε, για μια πόλη προσπελάσιμη και προσβάσιμη σε όλους, για να αποκτήσουν όλοι οι συνάνθρωποι μας το αυτονόητο”, συμπληρώνει ο κ. Σημανδηράκης, καλώντας όλους τους συμπολίτες μας αφενός να διαδώσουν το μήνυμα αλληλεγγύης της σημερινής ημέρας, αφετέρου σε καθημερινή βάση να διαδίδουν το μήνυμα του σεβασμού, με πράξεις. “Για μια κοινωνία ίσων ευκαιριών, για τα Χανιά”, καταλήγει στο μήνυμα του ο Δήμαρχος Χανίων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αυτοψία του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος σε περιοχές των Δήμων Κισσάμου και Καντάνου – Σελίνου

Με τον Δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος...