15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Αέρας αισιοδοξίας για το εμβόλιο – Ανακοινώθηκαν επιτυχείς δοκιμές

Ημερομηνία:

Αισιόδοξα είναι τα νέα σχετικά με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, να δηλώνει ότι «σύντομα θα έχουμε εμβόλιο για τον ιό».

Pfizer και BioNtech διεξήγαγαν πρώιμη δοκιμή ενός πειραματικού εμβολίου για τον κορωνοϊό, με θετικά αποτελέσματα, προκαλώντας ανοσολογική απόκριση σε υγιείς ασθενείς, αλλά και πυρετό μαζί με άλλες παρενέργειες, ειδικά σε υψηλότερες δόσεις.

Οπως μεταδίδει το CNBC, το εμβόλιο δοκιμάστηκε σε 45 ενήλικες χωρισμένους σε διαφορετικές ομάδες. Δώδεκα έλαβαν δόση 10 microgram, άλλοι 12 δόση 30 μg, άλλοι 12 δόση 100 μg και εννέα ένα φάρμακο placebo. Έπειτα από δεύτερη ένεση, τρεις εβδομάδες αργότερα, το 8,3% από την πρώτη ομάδα των 10 μg και 75% από την ομάδα των 30 μg εμφάνισαν πυρετό. Πάνω από το 50% των ασθενών που έλαβαν μία από τις δόσεις αυτές εμφάνισε κάποια παρενέργεια, όπως πυρετό ή διαταραχές ύπνου. Καμία ωστόσο από τις παρενέργειες δεν οδήγησε στη νοσηλεία κάποιου ασθενή και δεν απείλησε τη ζωή του.

Το εμβόλιο δημιούργησε αντισώματα κατά του SARS-CoV-2, του ιού που προκαλεί τη νόσο Covid-19 και μερικά από αυτά τα αντισώματα ήταν «εξουδετερωτικά», κάτι που σημαίνει ότι φαίνεται να εμποδίζουν τη λειτουργία του ιού. Τα επίπεδα «εξουδετερωτικών» αντισωμάτων ήταν 1,8 έως 2,8 φορές υψηλότερα από εκείνα στους ασθενείς που ανακτήθηκαν.

Η Pfizer δοκιμάζει τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις του εμβολίου, αλλά μόνο μία θα προχωρήσει σε περισσότερες μελέτες.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ