19.8 C
Chania
Sunday, May 19, 2024

Αίσιο τέλος στην απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη

Ημερομηνία:

Ελεύθερος, μετά από ομηρεία έξι μηνών, είναι πλέον ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης.

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, ο οποίος είχε πέσει θύμα απαγωγής στην περιοχή του Ηρακλείου, βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας, μετά από επιχείρηση που πραγματοποίησε η αστυνομία σε παλιά μάντρα αυτοκινήτων που βρίσκεται σε περιοχή 4 χιλιομέτρων, έξω από την πόλη του Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας βρέθηκε δεμένος πισθάγκωνα και με εμφανή τα σημάδια της ταλαιπωρίας από την πολύμηνη κράτηση του. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν οχτώ άτομα.

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης μεταφέρεται στο νοσοκομείο για προληπτικές εξετάσεις.

Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. έγινε κατά την διάρκεια της νύχτας και συμμετείχε ειδικό κλιμάκιο που είχε φθάσει στο νησί από την Αθήνα.

Το κρησφύγετο ήταν σχετικά κοντά στην πόλη του Ρεθύμνου. Το σημείο παλιά χρησιμοποιούνταν ως μάντρα αυτοκινήτων.

Το σημείο που επέλεξαν οι απαγωγείς τους έδινε τη δυνατότητα να μπαίνουν και βγαίνουν χωρίς να κινούν υποψίες καθώς βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι απαγωγείς, όλοι με καταγωγή από την Κρήτη είχαν μεταφέρει τον επιχειρηματία σε τρία με τέσσερα διαφορετικά σημεία κατά τη διάρκεια της εξάμηνης κράτησής του. Το τελευταίο ήταν η μάντρα των αυτοκινήτων στο οποίο έγινε η επιχείρηση.

Τα πρώτα λόγια του Λεμπιδάκη 

Τα πρώτα λόγια του επιχειρηματία, σύμφωνα με το neakriti, ήταν ένα μεγάλο «ευχαριστώ» προς όλους τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στη δύσκολη αυτή επιχείρηση. «Ευχαριστώ τον αστυνομικό διευθυντή και τους άλλους αστυνομικούς της Κρήτης που έκαναν τη δουλειά τους με ακρίβεια και μυστικότητα» είπε ο Μιχάλης Λεμπιδάκης.

Το χρονικό της απαγωγής

Στις 30 Μαρτίου οι απαγωγείς είχαν ακινητοποιήσει τον επιχειρηματία που κινούνταν με το αυτοκίνητο του. Αρχικά οι δράστες είχαν ζητήσει πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ για την απελευθέρωση του. Από τότε οι απαγωγείς «έριξαν» πολλές φορές το ποσό που απαιτούσαν καθώς η οικογένεια του Μιχάλη Λεμπιδάκη αδυνατούσε να συγκεντρώσει το ποσό, λέγοντας ότι δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια.

Συγχαρητήρια από Μητσοτάκη

Tην Ελληνική Αστυνομία συνεχάρη ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, με ένα tweet, για την απελευθέρωση του επιχειρηματία Μ. Λεμπιδάκη.

«Συγχαρητήρια στην ΕΛΑΣ για την απελευθέρωση του Μ. Λεμπιδάκη! Έχει τις επιχειρησιακές δυνατότητες να φέρει εις πέρας δύσκολες αποστολές» έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο κ. Μητσοτάκης.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ