17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Αγία Παρασκευή: Πάρτι με μπύρες και… χημικά στην πλατεία Αγίου Ιωάννου – Ένταση και επεισόδια νεαρών και ΜΑΤ – Σύψας: Είναι τεράστιο λάθος, έτσι άνοιξαν οι πύλες της κολάσεως στην Ιταλία

Ημερομηνία:

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν στην Αγία Παρασκευή λίγο μετά τις 23:30 το βράδυ της Τρίτης.

Περίπου 300 νεαροί είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Αγίου Ιωάννου να κάνουν πάρτι με μπύρες και μουσική, με αποτέλεσμα να παρέμβει η αστυνομία, καθώς συνεχίζουν να απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων.

Στην περιοχή μετέβησαν διμοιρίες των ΜΑΤ, που δέχθηκαν πέτρες και μπουκάλια από τους συγκεντρωμένους, οι οποίοι παρέμειναν στη πλατεία.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν ρίψη χημικών.

Η συγκέντρωση των νεαρών στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής φαίνεται πως δεν ήταν σημερινό φαινόμενο, καθώς μαρτυρίες κάνουν λόγο για ανάλογες συγκεντρώσεις και τις προηγούμενες ημέρες.

Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη ημέρα στην οποία υπήρξε συγκέντρωση εκατοντάδων ατόμων στην πλατεία του Αγίου Ιωάννη. Το βράδυ της Δευτέρας είχε σημειωθεί παρόμοια συγκέντρωση ατόμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, ο δήμαρχος της περιοχής έστειλε επιστολή στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, επισημαίνοντας όσα συμβαίνουν στην κεντρική πλατεία της Αγίας Παρασκευής.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς κάνει λόγο για προσκλήσεις που «μοιράστηκαν» με ηλεκτρονικό τρόπο επισημαίνοντας ότι «τέτοιου είδους συνωστισμοί αποτελουν ωρολογιακές βόμβες για την μετάδοση του κορωνοϊού».

Προαναγγέλλει, δε, ότι θα θέσει το θέμα στον πρωθυπουργό επισημαίνοντας και το πρόβλημα της διακίνησης ναρκωτικών με ορμητήριο τη συγκεκριμένη πλατεία.

Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής: Η πλατεία ήταν άβατο ναρκωτικών για χρόνια

Ο δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς, βρέθηκε στο σημείο, ενώ μέσω Facebook έκανε λόγο για σημείο «άβατο» που μέχρι πρόσφατα ήταν σημείο συγκέντρωσης για ναρκωτικά. Εγραψε μάλιστα πως δέχεται και απειλές για την παρουσία της αστυνομίας το βράδυ στην περιοχή, ενώ έκανε έκκληση στον πρωθυπουργό να προστατευτεί η περιοχή από το πρόβλημα των ναρκωτικών.

«Η πλατεία του Αϊ-Γιάννη έχει γίνει άβατο εδώ και πολλά χρόνια. Η συντριπτική πλειοψηφία των γύρω κατοίκων της πλατείας δεν μπορούν να την χρησιμοποιήσουν. Είχαμε μέχρι πρότινος το πρόβλημα της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και όχι μόνο. Αυτοί που συγκεντρώνονταν, εκτός ελαχίστων νεαρών από την Αγία Παρασκευή, οι υπόλοιποι έρχονταν από άλλες περιοχές, Σπάτα, Παιανία, Χαλάνδρι, Αιγάλεω, Γλυκά Νερά, Νέα Ιωνία και πάει λέγοντας. Είναι ωραία η πλατεία μας και την αγάπησε όλη η Αττική ή έχουμε καλή πραμάτεια; Μάλλον το δεύτερο. Χθες, σήμερα μετά από πρόσκληση μέσω ηλεκτρονικών μέσων, με τη λήξη της καραντίνας, μαζεύτηκαν περισσότερα από 800 άτομα!!! Η πόλη μας, η Αγία Παρασκευή, στο θέμα κρουσμάτων κορωνοϊού είναι ΚΑΘΑΡΗ, δηλαδή είχαμε ελάχιστα κρούσματα. Τέτοιου είδους συνωστισμοί αποτελούν ωρολογιακές βόμβες για τη μετάδοση του κορωνοϊού.

Κάποιοι ίσως θεωρούν ότι ως δήμαρχος δεν έπρεπε να ενημερώσω τα αρμόδια όργανα που εκ του νόμου οφείλουν να προστατεύσουν την κοινωνία από την μεταδοτικότητα της πανδημίας. Βέβαια η αστυνομία δε περίμενε από μένα να ενημερωθεί, ήταν ήδη ενήμερη από δεκάδες παροικούντες πέριξ της πλατείας. Σήμερα λοιπόν η αστυνομία πήγε στην πλατεία, για να περιφρουρήσει την πόλη, από την παραβατικότητα. Είμαι υποχρεωμένος, εκ της θέσεως μου να ζητήσω αύριο από τον ίδιο τον πρωθυπουργό να προστατεύσει την πόλη μας, από την ευρύτατη διακίνηση ναρκωτικών και την εξάπλωση του κορωνοϊού. Όσον αφορά για τις απειλές που δέχομαι από κάποιους, μία απάντηση και μόνο…. αν φοβόμουν θα καθόμουν σπίτι μου. Οφείλω να προστατέψω την πόλη που με εξέλεξε δήμαρχο και θα το κάνω με οποιοδήποτε κόστος. Περιμένω και από τις υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης να τοποθετηθούν ξεκάθαρα για τα προβλήματα της συγκεκριμένης πλατείας και της ευρύτερης περιοχής», έγραψε στο Facebook.

"google ad"

Η πλατεία του Αη- Γιάννη έχει γίνει άβατο εδω και πολλά χρόνια . Οι συντριπτική πλειοψηφία των γύρω κατοίκων της…

«Η εικόνα κάφε-μπαρ στις 11 το βράδυ σε διάφορες πόλεις και ειδικά στην περιφέρεια να παίζουν μουσική στη διαπασών και να προμηθεύουν δήθεν take away ποτά με τους πελάτες στοιβαγμένους όρθιους ανά δεκάδες, μέσα και έξω, χωρίς να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις και τα μέτρα προφύλαξης, αν και σε μικρή κλίμακα, προσβάλλει βάναυσα όλους μας», ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς.

Εκκληση του δήμαρχου Κηφισιάς για τα «ασυλλόγιστα» πάρτι

Εν τω μεταξύ, ο δήμος Κηφισιάς, που είναι ένας από αυτούς με τα περισσότερα κρούσματα στην Ελλάδα (μαζί με Χαλάνδρι, Νέα Ιωνία, Φιλοθέη-Ψυχικό εντός Αττικής) έκανε έκκληση στους πολίτες να σταματήσουν τα «ασυλλόγιστα πάρτι». Ο δήμαρχος της πόλης, κ. Θωμάκος, με βιντεοσκοπημένο μήνυμα, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας πως δεν μπορεί να συνεχιστεί η κατάσταση αυτή, καθώς μπορεί να φέρουν νέα περιοριστικά μέτρα.

«Τον αριθμό των κρουσμάτων στον δήμο μας τον πληροφορήθηκα από την ενημέρωση του αρμόδιου υπουργού, ταυτόχρονα με όλους τους συμπολίτες. Πραγματικά η είδηση αυτή μας αναστάτωσε αυτονόητα και εύλογα και μάλιστα την ώρα που ετοιμαζόμαστε για την εν μέρει επαναφορά στην καθημερινότητα και τις επαναλειτουργίες. Επικοινώνησα αμέσως με του αρμόδιους υπουργούς ζητώντας διευκρινίσεις και οδηγίες. Ωστόσο όπως μου είπαν – αλλά και εσείς και εγώ γνωρίζουμε κάποια πράγματα τα οποία θα επισημάνω – όχι για να κατηγορήσω, αλλά για να επιστήσω την προσοχή από εδώ και πέρα. Τα ασυλλόγιστα πάρτι – λυπάμαι που το λέω και ας κάνω εχθρούς – ή τις κοινωνικές συναντήσεις αντίθετα στις οδηγίες και τον νόμο. Αυτά δεν πρέπει να επαναλαμβάνονται για μεγάλο χρονικό διάστημα», λέει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του, καταγγέλλοντας πως ακόμη και στα πολυσύχναστα σημεία του δήμου όπου πωλείται καφές, ο κόσμος δεν τηρεί πάντα τις αποστάσεις ή άλλα απαραίτητα μέτρα.

Ιδιες εικόνες με take away ποτά στον Φλοίσβο και στη Λάρισα

Οι εικόνες συνωστισμού συνεχίστηκαν και στην παραλιακή, στον Φλοίσβο, από την πρώτη ημέρα της άρσης των μέτρων. Δεκάδες κόσμου βρέθηκαν το βράδυ της Τρίτης στη μαρίνα, για να περπατήσουν δίπλα στη θάλασσα, να κάνουν ποδήλατο ή να ασκηθούν. Στον πεζόδρομο μικρές παρέες περπατούσαν και συζητούσαν, χωρίς να υπάρχει συνωστισμός. Ουρές σχηματίστηκαν, ωστόσο, έξω από καταστήματα take away. Κάποιοι περίμεναν να αγοράσουν παγωτό και άλλοι ποτό.

Σύψας για πάρτι στην Αγία Παρασκευή: Είναι τεράστιο λάθος, έτσι άνοιξαν οι πύλες της κολάσεως στην Ιταλία

Για «παρανόηση ότι τελείωσε η επιδημία» έκανε λόγο ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας με αφορμή τις εικόνες από το πάρτι στην Αγία Παρασκευή.

«Είναι τεράστιο λάθος αυτό. Ο ιός είναι εδώ και μπορεί να συνεχίσει στην κοινότητα. Ο δείκτης R0 (σ.σ. ο δείκτης διασποράς του κοροναϊού) μπορεί να φτάσει το 2,5 σε ημέρες, δεν θέλει πολύ χρόνο» είπε ο κ. Σύψας.

«Δεν χρειάζεται εφησυχασμός, δεν επιτρέπεται παραβίαση των κανόνων γιατί θα επιστρέψουμε εκεί που ήμασταν» συνέχισε ο κ. Σύψας υπενθυμίζοντας ότι κάτι παρόμοιο συνέβη στην Ιταλία «και άνοιξαν οι πόρτες της κόλασης και δεν έχουν κλείσει ακόμα. Έτσι απότομα θα γίνει. Εάν διασπείρουμε ανελέητα στην κοινότητα, αυτό θα γίνει».

Απαντώντας, δε, σε όσους διαμαρτύρονται γιατί ανοίγουν σχολεία και εκκλησίες, το μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπ. Υγείας τόνισε ότι «τα παιδιά είναι ο πιο εύκολος πληθυσμός να επιστρέψει» καθώς και ότι «οι εκκλησίες θα ανοίξουν ελεγχόμενα».

«Αντίθετα, δεν μπορούμε να πάμε στις πλατείες, έχει ο πολίτης τις ευθύνες του» πρόσθεσε ο καθηγητής μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6.

Ερωτηθείς, τέλος, ποιο είναι το σημάδι που θα ανησυχήσει τους ειδικούς ο Νίκος Σύψας απάντησε ότι «εάν ο δείκτης R0 ανέβει πάνω από το 1 θα ανησυχήσουμε».

Λίγο νωρίτερα, και ο καθηγητής παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ είχε εκφράσει τη έντονη ανησυχία του για το περιστατικό.

iefimerida.gr

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...