21.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Αγανάκτηση για την προσφυγή των ιδιοκτητών ταξί των Χανίων – «Μέτωπο» αντεπίθεσης από τους θεσμικούς φορείς του Ρεθύμνου

Ημερομηνία:

 

Αυτό δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαίρη Λιονή, με αφορμή την εξέλιξη με την προσφυγή που κατέθεσαν οι ταξιτζήδες των Χανίων, οι οποίοι θεωρούν ότι είναι οικονομικό πλήγμα για τη δουλειά τους η δρομολόγηση των λεωφορείων διότι πιστεύουν ότι θα περιορίσει την πελατεία τους.

Αναφερόμενη στις προσπάθειες που έκαναν από κοινού η Π.Ε. Ρεθύμνου, ο δήμος, ο Σύλλoγος Ξενοδόχων και το ΚΤΕΛ, η κα Λιονή τόνισε: «Επί πολλά χρόνια ο νομός Ρεθύμνου ήταν και είναι απομονωμένος σε ό,τι αφορά την πρόσβαση σε λιμάνια και αεροδρόμια και ειδικότερα σε ό,τι αφορά τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ένας ρεθυμνιώτης για να πάει σε αεροδρόμιο είτε του Ηρακλείου είτε των Χανίων και κυρίως των Χανίων που είναι πιο συχνή η μετάβαση εκεί, πρέπει να πηγαίνει μέσω της πόλης των Χανίων, αν επιλέξει να μετακινηθεί με λεωφορείο, αλλιώς θα πρέπει να πληρώσει ταξί αν δεν πάει με αυτοκίνητο.

Σε αυτές τις δύσκολες εποχές που κάποιος δεν μπορεί να κινηθεί με ταξί γιατί δεν διαθέτει ούτε τα οικονομικά μέσα, ζητήσαμε το αυτονόητο από τον κ. Βουλγαράκη, που είναι ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, να υπογράψει απόφαση μετά από αίτηση του ΚΤΕΛ, προς τη Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφερειακής ενότητας Χανίων.

Ο κ. Βουλγαράκης κατανόησε το πρόβλημα και ότι δικαιούνται και οι ρεθυμνιώτες να πηγαίνουν απευθείας στο αεροδρόμιο με λεωφορείο και υπέγραψε την απόφαση».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Η κα Λιονή υπογράμμισε ότι η περιφερειακή ενότητα Χανίων θα αντικρούσει την προσφυγή και ότι η περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου θα παρέμβει ως έχουσα έννομο συμφέρον. Επιπλέον όπως είπε, είναι σε επικοινωνία με τους βουλευτές του νομού και την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, στην οποία τέθηκε το θέμα όταν επισκέφθηκε το Ρέθυμνο και συμμετείχε στη σύσκεψη για τα θέματα του τουρισμού.

Παράλληλα, θεσμικοί παράγοντες του Ρεθύμνου θα επισκεφθούν τον υφυπουργό Μεταφορών, ενώ ήδη η αντιπεριφέρεια με το νομικό της σύμβουλο έχει ετοιμάσει μια τροπολογία της υπουργικής απόφασης «σε ό,τι αφορά ποιος υπογράφει και τι για μεταφορά από πρωτεύουσα νομού σε λιμάνι ή αεροδρόμιο, έτσι ώστε να μην υπάρχει οποιαδήποτε παρατυπία ή ασάφεια, για να μην είναι αιχμάλωτος ο νομός μιας επαγγελματικής τάξης που θεωρεί ότι χάνει κάποια προνόμια», σημείωσε η κα Λιονή.

Η ίδια υποστήριξε ότι ουσιαστικά δεν χάνουν τα προνόμιά τους οι ιδιοκτήτες ταξί, διότι αν μεγαλώσει η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο των Χανίων και η κίνηση προς Ρέθυμνο, το όφελος το οικονομικό θα είναι μεγάλο για όλες τις επαγγελματικές τάξεις και των Χανίων και του Ρεθύμνου.

«Δεν είναι δυνατόν να επιτίθεται μια επαγγελματική τάξη εναντίον μιας κοινωνικής τάξης και εν προκειμένω μιας ολόκληρης κοινωνίας και ενός ολόκληρου νομού. Δεν θα το επιτρέψουμε αυτό σε κανέναν για κανένα λόγο», πρόσθεσε.

«ΟΙ ΣΤΕΝΟΜΥΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΔΕ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΚΑΝΕΝΟΣ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ»

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης, υπογράμμισε πως θα πρέπει σαν κοινωνία «να καταλάβουμε ότι το μικρό δικό μας συμφέρον δεν εξυπηρετείται ούτε με στενόμυαλες πρακτικές». Ο ίδιος υποστηρίζει το αίτημα της ρεθυμνιώτικης κοινωνίας για επικοινωνία με το αεροδρόμιο, εύκολη, γρήγορη και ασφαλή. «Δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να πληρώνουν το ακριβό μεταφορικό μέσο και δεν πρέπει να στερούμε σε κανέναν τη δυνατότητα να πηγαίνει στο αεροδρόμιο με πολιτισμένο και φθηνό τρόπο.

Μόνο στην Ελλάδα έχουμε χτίσει τόσο βαθιά την οικονομία μας σε συντεχνιακά συμφέροντα που ούτε τα ίδια εξυπηρετούνται με τη συρρίκνωση του τουριστικού προϊόντος. Όταν η πίτα είναι μεγάλη υπάρχει για όλους. Όταν με στενόμυαλες πρακτικές την εμποδίζουμε να μεγαλώνει, στην ουσία ροκανίζουμε τη δική μας καρέκλα», είπε χαρακτηριστικά.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κρήτη: Τι κατέθεσε ο 23χρονος που δέχθηκε καταιγισμό πυρών στο Τσιφούτ Καστέλλι

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με...

Ηράκλειο: Δάσκαλος μουσικής κατηγορείται πως βίαζε το βαφτιστήρι του για 3 χρόνια

Ενα ακόμη περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου έρχεται στην επιφάνεια,...

Αποφυλακίζεται με βούλευμα ο Νίκος Μιχαλολιάκος – Οι περιοριστικοί όροι για τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής

Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την καταδίκη του για διεύθυνση εγκληματικής...