Με απόφαση του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Αγρινίου ο 20χρονος καθ’ ομολογία μητροκτόνος στις 22 Μαΐου του 2013, αφέθηκε ελεύθερος μετά από 12ωρη μαραθώνια συνεδρίαση, η οποία ολοκληρώθηκε γύρω στις 21:00 το βράδυ της Τρίτης.

Σύμφωνα με την υπεράσπιση του νεαρού μητροκτόνου το έγκλημα έγινε ως αποτέλεσμα κρίσης ηβηφρενικής σχιζοφρένειας. Ο νεαρός κρίθηκε αθώος λόγω ακαταλόγιστου σε πρωτοφανή κατάσταση μη αντίληψης του άδικου χαρακτήρα της πράξης. Μάλιστα, δεν θα εγκλειστεί σε ίδρυμα, αλλά θα παρακολουθείται από ψυχίατρο ως προς την κατάστασή του και την πορεία της νόσου του.

Όπως μεταδίδει το agrinionews.gr η πολιτική αγωγή είχε ζητήσει την καταδίκη του νεαρού για ανθρωποκτονία από πρόθεση ενώ ο εισαγγελέας είχε προτείνει επίσης μη καταλογισμό και αθώωση. Η πολιτική αγωγή εκπροσώπησε μόνο την αδελφή της θανούσης, ενώ δεν εμφανίστηκε η ψυχίατρος που είχε επιχειρήσει να εμπλέξει τον πατέρα του νεαρού στην υπόθεση- κάνοντας λόγο για χειραγώγησή του-παρότι η αδελφή προσπάθησε και πάλι να επικαλεστεί κάτι ανάλογο.

Ο δικηγόρος του νεαρού, κ. Κωνσταντίνος  Καπελλάκης, δήλωσε ότι «όλα πήγαν κατ΄ ευχήν σε μια εξαιρετικά ευαίσθητη και ιδιάζουσα υπόθεση» και ο νεαρός αφέθηκε ελεύθερος έχοντας επιστρέψει στο σπίτι του, καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι δεν είναι επικίνδυνος σε μια δεύτερη συμπληρωματική απόφαση.