20.8 C
Chania
Wednesday, May 1, 2024

«Αγρυπνία» στη μνήμη του Βαγγέλη σε Αθήνα, Κρήτη και Γιάννενα

Ημερομηνία:

Εκδηλώσεις πένθους και θλίψης στην Ελλάδα με αφορμή τον τραγικό θάνατο του 20 χρονου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Ραντεβού σήμερα στις στις 20:30 στον Κήπο του Επίκουρου, στο κέντρο της Αθήνας, δίνουν οι πολίτες για να ανάψουν ένα κερί στη μνήμη του φοιτητή πριν το τελευταίο του ταξίδι.
Το ραντεβού έχει κανονιστεί μέσα από το facebook ενώ στην σελίδα αναφέρεται το εξής:«Στη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη και με την ελπίδα ότι θα είναι το τελευταίο θύμα bullying, ας φωτίσουμε τον Κήπο του Επίκουρου με αναμμένα κεριά».
Άλλη μία εκδήλωση  έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 29 Μαρτίου, στο Σύνταγμα.

Ο κόσμος αναμένεται να συγκεντρωθεί στην πλατεία στις 10:00 κρατώντας αναμμένα κεριά, ενώ θα πραγματοποιηθεί και καθιστική διαμαρτυρία ενάντια στη βία.

Στο  Ρέθυμνο αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στις 18:00, εκδήλωση μνήμης έξω από το Δημαρχείο Ρεθύμνου, ενώ θα ακολουθήσει πορεία στους δρόμους της πόλης.

Την πρωτοβουλία πήραν πολίτες μέσω του διαδικτύου με στόχο να τιμήσουν την μνήμη του Βαγγέλη, δίνοντας παράλληλα ένα ηχηρό μήνυμα κατά του εκφοβισμού πιο γνωστού και ως bullying.

Από την πλευρά της η τοπική κοινότητα Αρμένων , από την οποία κατάγεται ο φοιτητής, ανακοίνωσε ότι η αυριανή ημέρα της κηδείας θα κηρυχτεί ημέρα πένθους για την τοπική κοινότητα και θα παραμείνουν κλειστές όλες οι δημόσιες υπηρεσίες και σχολεία που λειτουργούν στην κοινότητα.

Αλλά και στα Γιάννενα θα πραγματοποιηθεί αύριο εκδήλωση μνήμης στις 8 το βράδυ έξω από το δημαρχείο της πόλης.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ