19.8 C
Chania
Monday, May 6, 2024

Αεροπλάνα του Μαδούρο και στην Κρήτη

Ημερομηνία:

ΑΘΗΝΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Δεν είναι τελικά ένα το κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας που προσγειώθηκε το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα (όπως ξέραμε μέχρι πρότινος) αλλά τουλάχιστον οκτώ.

Αυτό αποκαλύπτουν με σχετικό ρεπορτάζ τους ο τηλεοπτικός σταθμός «Σκάι» και ο «Ελεύθερος Τύπος» χωρίς ωστόσο να έχουν καταλήξει στους λόγους για τους οποίους τα αεροπλάνα αυτά προσγειώθηκαν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πηγή από τη Βενεζουέλα που μίλησε στον «Σκάι» και τον Ιάσονα Πιπίνη, ο δεύτερος υπουργός επέβαινε σε ένα από τα αεροσκάφη που έφθασαν στην Ελλάδα. Υπενθυμίζεται ότι στις 2 Μαρτίου είχε φθάσει στην Αθήνα, στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας, Χόρχε Αρεάσα.

Δυο μέρες πριν από την προσγείωση του επίμαχου αεροσκάφους στην Αθήνα, δηλαδή στις 28 Φεβρουαρίου 2019, ένα άλλο αεροσκάφος, που και αυτό ανήκει στην κρατική εταιρεία πετρελαίου PDVSA, αλλά το χρησιμοποιεί η κυβέρνηση, με τα διακριτικά YV3360, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου Κρήτης.

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος είχε εντοπιστεί να προσεγγίζει την Ελλάδα νοτίως της Κρήτης. Πλέον, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, επιβεβαιώνεται ότι πράγματι προσγειώθηκε στην Ελλάδα. Επιπλέον, λίγες μέρες πριν, στις 13 Φεβρουαρίου 2019, το ίδιο αεροσκάφος είχε προσγειωθεί και πάλι στο Ηράκλειο.

Επιπλέον, λίγες μέρες πριν, στις 13 Φεβρουαρίου 2019, το ίδιο αεροσκάφος είχε προσγειωθεί και πάλι στο Ηράκλειο. Τρεις μήνες πριν, στις 10 Νοεμβρίου 2018, το κυβερνητικό αεροσκάφος του Μαδούρο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Καβάλας, προερχόμενο από το Μαρόκο. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το Φάλκον του Μαδούρο εντοπίζεται στο Αμπου Ντάμπι και σε αφρικανικές χώρες, ωστόσο το στίγμα του συγκεκριμένου αεροσκάφους του Μαδούρο σε αρκετές περιπτώσεις χάνεται.

«Το Φάλκον YV3360 ανήκει στην εταιρεία πετρελαίου PDVSA και χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση του Μαδούρο», αναφέρει στον «Ελεύθερο Τύπο» πολιτική πηγή της Βενεζουέλας. Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη ότι το συγκεκριμένο αεροσκάφος φέρεται να έχει χρησιμοποιηθεί ακόμη και από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Βενεζουέλας. «Αυτό το αεροσκάφος έχει χρησιμοποιηθεί αρκετές φορές από τον ίδιο τον Νικολάς Μαδούρο, συγγενείς του αλλά και υψηλόβαθμους αξιωματούχους της κυβέρνησής του, όπως η αντιπρόεδρος Ντέλσι Ροντρίγκες, η οποία έχει μεταβεί με αυτό στην Τουρκία. Αυτές οι πτήσεις δεν ανακοινώνονται ποτέ από την κυβέρνηση, αποτελούν κρατικό μυστικό», υποστηρίζει η ίδια πηγή.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ιδιαίτερα θερμές σχέσεις με το καθεστώς Τσάβες αρχικά και στη συνέχεια με τον Νικολάς Μαδούρο. Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας είχε πάει στην κηδεία του Ούγκο Τσάβες μαζί με άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ενώ κανείς δεν ξεχνά το ταξίδι του Νίκου Παππά στην Καραϊβική, πριν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει στην εξουσία.

Ο νυν υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής είχε πει ότι πήγε για να διερευνήσει συνεργασία με τη Βενεζουέλα για την εισαγωγή τροφίμων, όμως, ουδέποτε έχει απαντήσει γιατί πήγε με το ιδιωτικό αεροσκάφος.

ekirikas.com

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

14χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα στα Χανιά – Χάνει δύο δάχτυλα

"Παρατράγουδα" σημειώθηκαν στα Χανιά, αμέσως μετά την Ανάσταση, καθώς...

H γενιά των 65άρηδων εργαζομένων – Το νέο τοπίο στο ασφαλιστικό

Σε αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης οδηγούν οι επικαιροποιημένες μελέτες των...

Πέθανε η φωνή των “Socrates”, Αντώνης Τουρκογιώργης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου...